Voorjaar weer voorbij; troost: Griekse koekjes

Gepost door: Corry Gepost op: 18 maart 2007 | 0 Reacties

Tags: ,

Tja, het voorjaar is weer even voorbij. En het begon net te wennen. In Athene is het vandaag 18 graden. Ik troost mezelf (en mijn omgeving) met Griekse koekjes:


Kourabiedes
250 g boter - 150 g fijne kristalsuiker - 2 eierdooiers - 2 tl vanille-essence - 3 el cognac - 500 g bloem (gezeefd) met een snufje zout - 1 ½ tl bakpoeder - 150 g gepelde amandelen, geroosterd en grof gehakt - 300 g poedersuiker.

Mix de boter romig en klop de kristalsuiker er in gedeelten door tot het mengsel licht en luchtig is. Klop de eidooiers en een voor een door en voeg de vanille-essence toe. Doe de cognac er door. Roer het bakpoeder door de bloem. Voeg de bloem in gedeelten toe en kneed tot een stevig deeg. Kneed de amandelen erdoor.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de helft van het deeg afgedekt met cellofaan opzij. Rol de andere helft uit tot een 2,5 cm dikke plak. Steek met een deegvorm koekjes uit (of maak met je handen balletjes die je plat drukt). Eigenlijk moeten het halve maantjes zijn... Bak deze op de bakplaat in 20-25 minuten goudgeel (niet te bruin laten worden!). Maak  nu met de andere helft van het deeg koekjes en bak deze eveneens goudgeel.
Zeef een kwart van de poedersuiker op een bord(en). Bestuif de nog hete koekjes royaal met poedersuiker. Laat ze enkele minuten afkoelen en leg ze dan op het bord(en) met poedersuiker.

Kali orexi!

 


 

Deel dit artikel op:  

 

Plaats je reactie

Mollom CAPTCHA

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments