‘Ouderwets’ eilandhoppen op de Cycladen

Gepost door: Corry Brand Gepost op: 23 maart 2014 | 0 Reacties

Tags: ,

En dan is de vlucht naar Athene nu toch geboekt! Met als doel weer eens ouderwets te gaan eilandhoppen. Gewoon een vlucht regelen en verder niks, zien waar de wind naar toe waait. In de hoop dat hij in elk geval uit het noorden komt, want de Cycladen staan op het programma. Tja, ouderwets eilandhoppen.  Terwijl ik dit opschrijf schiet ik in de lach en bedenk dat ouderwets relatief is. Hoe ben je ouderwets in het internettijdperk? 

Ik denk terug aan 1990, het jaar dat mijn tweede Griekenlandtijdperk begon. Ik zie ons weer op het Syndagmaplein staan, in de rij voor het toeristenkantoortje waar we een stencil (wie weet nog wat dat is?) met de vertrektijden van de boten naar de Cycladen voor de volgende dag gaan halen.  Het kost enige moeite om te ontcijferen dat er om 8 uur een boot naar Andros vaart en niet naar Naxos zoals we hadden bedacht.  We besluiten bij een glas frappé dat de Cycladenvolgorde wordt omgedraaid, we beginnen op Andros. Op naar weer een ander kantoortje om een ticket te bemachtigen.  

De volgende dag vol verwachting naar Piraeus. Zoeken naar de boot, slepen met bagage tot op het dek, een plekje in de zon bemachtigen en dromen van spannende avonturen die gaan volgen. Het was de tijd van backpacken, bellen in een telefoonkantoortje, girobetaalkaarten inwisselen op het postkantoor, boottijden achterhalen en goede keuze maken ("take any boat, but not the Dimitroula!"), tickets kopen in een toeristenkantoor, boeken met reistips mee, plattegronden en wegenkaarten, met gammele en rammelende bussen onderweg, dealen met stakingen en stroomstoringen, ansichtkaarten naar het thuisfront en brieven schrijven naar vakantieliefdes.

De in mijn geval spreekwoordelijke rugzak is nu een koffer op wieltjes, telefoneren doe ik met mijn GSM, via internet is een hotel voor de 1e nacht geregeld, de route is half en half bedacht, tickets regelen gaat via internet (laptop of tablet mee), vrienden zijn gemaild en het thuisfront wordt via Twitter, Facebook en blog op de hoogte gehouden.

Maar avonturen zijn van alle tijden, ik kijk er weer naar uit. Dit jaar wil ik een paar nieuwe eilanden aan de ketting 'Been there'  rijgen: Milos en Folengandros staan bovenaan. Milos is volgens de reisgids het 'meest spectaculaire eiland van de Cycladen'. Vulkanisch, spectaculaire, veelkleurige rotsformaties en witte huisjes, een droom.  En Folegandros, een van de kleinste bewoonde Cycladeneilanden, schijnt geliefd te zijn bij fotografen en schilders., waarbij Chora, zo'n 300 meter boven zeeniveau gelegen, favoriet is.  Beiden eilanden zijn fijn om te wandelen en om aan het strand te liggen. 

Op 2 juni eerst naar Pireaeus, 3 juni naar Syros en dan hopelijk deze twee voor mij nieuwe eilanden bezoeken. En  tot slot natuurlijk nog even uitrusten op Naxos, mijn favoriete 'echt-vakantie-eiland'. Nog 10 weken, ik kijk er naar uit!

Eilandhoppen

Eilandhoppen anno 2013

Syros

Syros, juni 2013

Naxos

Naxos, mei 2013

Milos

Milos, op het wensenlijstje

Chora

Folegandros, op het wensenlijstje

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments