Aankomst in Griekenland …in de regen!

Gepost door: Corry Gepost op: 4 mei 2009 | 0 Reacties

Tags: , ,

Het slaapt toch altijd weer heerlijk op zo'n boot. Een zacht kabbelend geschud in je bed zorgt dat je heel relaxed zachtjes in slaap kunt vallen. Ik was vanmorgen in elk geval erg uitgerust! Verder viel de boottocht met Minoan qua catering wel tegen, in vergelijking met andere jaren. Ik vond het kwalitatief een stuk minder, jammer, want het is toch beetje begin van je vakantie. Enfin, een goede nachtrust is ook wat waard en lekker eten doen we straks wel in Griekenland!


Doordat het niet druk is aan boord, kunnen we relatief snel de garage uitrijden en eventjes na drieën zijn we op weg naar Kato Ahaio. Staat als badplaats te boek, terwijl het toch een redelijk grote plaats is. Het valt niet mee om op de juiste weg te raken. Zoals gewoonlijk is de bebording weer een aandoenlijke chaos. We belanden op een weg die 'under construction' is en veel oranje lint en weinig aanwijzingen kent. Op de een of andere manier belanden we op een gegeven moment op de snelweg... naar Athene. Oeps de verkeerde kant op dus. Gelukkig kennen snelwegen ook afritten en na een kwartiertje rijden we dan toch de juiste richting op, naar Kato Ahaio. Wat een echt Grieks druk plaatsje blijkt te zijn, met een paralia (stranddeel) dat vrijwel geheel verlaten is. Het is inmiddels héél erg gaan regenen!! De lucht boven de Korintische Golf is inmiddels donkerblauw geworden. Ach, rijden in de regen is niet zo erg als wandelen in de regen. We besluiten door te rijden naar Kalogrio, een badplaatsje bij Araxos, aan de westkust. In het boek over Griekenland staat ook hiervan dat het een lief badplaatsje is aan een mooi strand.

Het wordt een ontspannende zoektocht door binnenwegen en moerasgebied. Gelukkig blijft de weg droog.. De omgeving is prachtig, groen, aparte bomen en moerasgebied. Uiteindelijk vinden we Kalogrio, aan het eind van een slingerende weg. Het is vrijwel verlaten, veel hotels, cafés en restaurants. Maar nu nog even niet... Duidelijk voorseizoen en niets te beleven. Het is nu 17.00 uur en voor ons genoeg ontdekkingen voor vandaag. We rijden nu naar Katakolo, een badplaats aan de kust bij Pirgos. Volgens insiders gezellig en met veel bezoekers uit Pirgos. Waarschijnlijk is daar dan nu ook al wat te doen.

Katakolo is snel gevonden en blijkt een vriendelijk plaatsje te zijn, met een paar straten, een paralia met veel terrassen en een leuk haventje. Het is niet druk, maar wel levendig. De keus is snel gemaakt, hier houden we het wel eventjes uit, we blijven in elk geval een dag of twee. Als het morgen nog regent gaan we shoppen in Pirgos. Maar, hopelijk schijnt de zon en staat een lange wandeling in de omgeving op het programma.


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments