Alone in Katakolo

Gepost door: Corry Gepost op: 15 mei 2009 | 0 Reacties

Tags: , ,

Vandaag 15 mei gaat mijn reisgenote terug naar Nederland, naar huis, tuin, planten (ook de mijne, evenals de katten..) en vriendje. Ik zwaai haar om 12.00 uur uit op het vliegveld van Araxos. Nee, ze gaat niet met een F-16 al zou ze dat graag willen, maar met een Boeing 737 van Tui Fly. Het is een militair vliegveld, maar vandaag is 'tzarterday'. Het is een echt Grieks gesteggel over de aankomst/vertrektijd, blijft onzeker tot de laatste minuut, maar uiteindelijk meldt een smsje dat ze toch rond half één vertrokken is. Ik ben dan al onderweg naar Kilini, om een kijkje te nemen in de veerhaven naar onder meer Kefalonnia. Jongens, wat een saai dorp is dat. Een nietszeggende lange boulevard met hier en daar een (op dat moment leeg) terras, veel ijzerwerk, weinig groen en zicht op vrijwel niks. Er ligt geen boot, er is weinig te beleven en de bebouwing is oersaai. Wegwezen dus. Ik besluit dan toch maar naar Loutra Kilini te rijden, misschien is daar een leuk terras voor een verse jus. Alhoewel, de laatste keer dat ik in een Loutra was (Loutra Edipsou op Evia) waren er vrijwel alleen grijze watergolf permanentjes te zien, en stramme grijs-witte mannetjes. Ook niet het toonbeeld van gezelligheid, maar goed we gaan vandaag in de herkansing. En bovendien in een ándere Loutra.


Ik kom een wóud aan borden tegen, van allerlei luxe resorts en spa's, maar ga eerst maar eens op het strand kijken, de paralia dus, en hoop daar een taverne of café aan te treffen. Maar nee hoor, een lonely beach, met helemaal niets en een kleine parkeerplaats met voornamelijk (Duitse) campers die daar blijkbaar al tijden bivakkeren. Zie foto van het strand.

Dan door de Loutra zelf. Blijkt een verzameling baden, resorts en hotels te zijn, veelal met slagboom afgesloten. En een toegang tot het strand, met herhaling van eerder. Een nadere inspectie levert nog een oud Romeins badhuis op (volgens het bordje) dat zo te zien behoorlijk wat brandschade heeft opgelopen, evenals de bomen eromheen. Zie foto's.
Niets voor mij dus, ik ga gewoon terug naar Katakolo!

Vanavond ga ik dus weer voor het eerst alleen uit eten. Een heel andere beleving, ik was het al vergeten. Het wordt nu ook duidelijk wat drukker in Katakolo, je ziet dat veel mensen weer de weekenden hier door gaan brengen. Het 'hallo hoe is het ermee' is niet van de lucht! Op ons favoriete terras eten uitsluitend Grieken en het is al snel een gekwebbel van jewelste. Het tafeltje naast mij wordt al snel bevolkt met twee vrouwen en een man; moeder, dochter vader, zo schat ik in. Moeders is een dikke zeventiger, denk ik, maar op en top modisch gekleed en bling-bling bril op haar neus. Zodra ze zich neergezet heeft komt uit een (waarschijnlijk echt) zilveren doosje een héél dun sigaartje, dat ze met zorg gaat opsteken. Dochter (een vijftiger) is geheel en al geverfd, van zwart omrande ogen tot vuurrode lippen. Helaas vielen de vele (diepe) rimpels niet weg te verven, ik kan er niets aan doen, moet meteen aan Bassie (of Adriaan..) denken! Vaders is van het type 'grijze muis grijs' en zegt vrijwel niets, terwijl ma en dochter de omgeving (en vooral mij!) opnemen. Na een minuut of twintig begint achter mij een meeting van steeds meer Grieken die elkaar weer zien. Jongens, wat kunnen die een herrie houden! Als aan de andere kant twee mannen gaan zitten, die het overduidelijk erg interessant vinden en mijn aandacht proberen te vangen, ga ik toch maar wat sneller eten... Niettemin het smaakt allemaal heerlijk en de wijn is weer super. Voor 13 euro heb ik melizanosalata, souvlaki met zaziki, courgette en een enorm glas rode wijn voor mij gezet gekregen. Jammie, jammie, onovertroffen!

Morgen ga ik weer op pad, richting Pilos om te beginnen. Wordt vervolgd...


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments