Athene – Galaxidi; druk in Athene…

Gepost door: Corry Gepost op: 28 juni 2009 | 0 Reacties

Tags: , ,

Donderdag 25 juni, vanavond wordt ik uiterlijk om half 8 op het vliegveld van Athene verwacht. Een ritje van zo'n 2 uur als alles meezit. Wat het meestal niet doet, dus ik zal maar op tijd vertrekken uit deze regio. Ik ga rond 10 uur weg uit Tolo en rij eerst naar Nafplio om nog heel even wat te winkelen en een (tweede) ontbijt op het terras te nuttigen. Heerlijke stad altijd om even in rond te lopen. Eigenlijk hoef ik niet te winkelen, want dat heb ik gisteren (het was namelijk bewolkt!!) al uitgebreid gedaan in Argos, dé winkelstad voor Argolida. Maar, Nafplio heeft wat leuke winkels en ik heb tenslotte nog geen nieuwe bikini gevonden...

Na een snel winkelrondje, een blik op de haven en kade en een superlekkere fruitsalade op terras ga ik dan toch zo rond half 12 op weg naar Athene. De rit verloopt gesmeerd, de snelweg is dik in orde hier. Steeds meer tunnels verkorten de weg, ik zie er nu waar ze in 2006 nog aan bezig waren. Het gaat pas mis net voor Piraeus, als ik toch op de een of andere manier een bordje mis (wat hier niet zo heel ingewikkeld is!) en voor ik het weet rij ik gewoon op een secundaire weg naar Piraeus (via Perama). Enfin, moet ook lukken, ware het niet dat je dan wel kriskras door een hoekje van Athene moet, steeds speurend naar bordjes 'Piraeus' die gewoonlijk net achter een boom of auto staan. Maar goed, mijn richtinggevoel helpt me evenwijdig aan het water te blijven en op een geschikt moment rechtsaf te slaan. En ja hoor, aan het eind van de straat zie ik een boot van G&A Ferries liggen... dat móet de haven zijn. Dan is het gemakkelijk en een uurtje later parkeer ik de auto bij hotel Blue Sky, dat ik van te voren op internet heb opgezocht. Het hotel ziet er goed uit en is niet duur, dus onderdak voor deze nacht is geregeld.

Als ik om half 7 richting vliegveld rij, verbaas ik me toch weer over het feit dat iedereen minimaal 80 rijdt op een drukke weg, vol afslagen en verkeerslichten, waar de maximumsnelheid 50 is. Ik rij op een gegeven moment ook nog achter een soort driewielauto die weliswaar 60 rijdt maar volgepakt is met drie mensen (voorin) een een hond, loslopend in de kleine laadbak. Hij loopt van links naar rechts en wordt af en toe via het zijraam geaaid..! Ik hoop van ganser harte dat hij er niet uitspringt..

Strandvertier

Ons geplande hotel in Galaxidi (Ganimede) heeft pas zaterdag een kamer vrij dus we besluiten nog een nachtje in Glyfada te blijven, noodgedwongen in een ander hotel (want dit is vol). Maar is relatief snel gevonden en prima in orde (Golden Sun). Het ligt weliswaar aan de drukke weg langs het water maar is dan ook heel dicht bij het strand. En we gaan een dagje decadent doen op een betaald strand hier aan de overkant. Werkelijk superluxe strandbedden wachten ons op, zodat we ons na een uurtje heerlijk zacht in de dikke kussens neer kunnen vlijen. Volop entertainment door de soort van modeshows die de Griekse dames hier uitvoeren en sowieso het hele strandgebeuren hier in Glyfada. Leuk om te zien, evenals het werkelijk heel aparte strandrestaurant dat gebaseerd op een huis is ingedeeld in verschillende 'verblijfzones': van huiskamer (lekkere stoelen), kitchen (bar en eetdeel), eetkamer (luxere stoelen), bibliotheek vol boeken) tot garden (exotische binnentuin) en bedroom (luie ligbedden in tweepersoonsuitvoering..). We eten er een geweldige lunch en vermaken ons met alles wat er om ons heen gebeurt.

Ik heb nog steeds (of eigenlijk weer) last van mijn voet dus ons shoprondje 's avonds blijft klein. Maar goed, de terrassen zijn in Glyfada érg uitnodigend (en peperduur, maar alla..)!

Kaap Sounion

De rit naar Galaxidi op zaterdag kent een flinke omweg, we gaan eerst naar Sounion, in het uiterste zuiden van Attica, op het puntje. Prachtige rit erheen, zo langs de kust en via Voula, Voulgiameni, Varkiza en nog tal van meer onbekende kleinere badplaatsjes. Het strandleven is overal al begonnen en op diverse plaatsen worden de boten richting zee gereden. We zien er ook een aankomen die het zich wel héél gemakkelijk heeft gemaakt. Zittend in het (luxe) open jacht (man voorop, vrouw achterin..) worden boot en 'bewoners' richting zee gereden. Het water ziet er overal uitnodigend uit, maar voor ons geen strand, vandaag een portie(tje) cultuur..

Op het puntje van de Kaap bij Sounion is de tempel van Poseidon gebouwd. Een schitterende plek, waar je ver uitzicht hebt over de Aegeïsche zee.  Volgens de mythologie stortte op dit punt koning Aegeus zich in zee toen hij de boot zag waarmee zijn zoon van Kreta terugkeerde. Deze had aangekondigd dat hij bij een overwinning op de Minotaurus de witte zeilen zou hijsen. Wanneer hij zou sterven, zou de bemanning terugkeren met de zwarte zeilen gehesen. Helaas was hij een beetje vergeetachtig en had hij de zwarte zeilen laten hangen. Zijn vader sprong daarop van verdriet van de kaap af in zee en verdronk. Sindsdien heet de zee de Aegeïsche zee, aldus de overlevering.

Het is er niet druk, we lopen een half uurtje rond en rijden dan weer dezelfde route terug, nu richting Piraeus om daarna via Thiva (Thebe) naar Galaxidi te rijden. Uiteraard gaat dit niet geheel en al zonder klein beetje om te rijden in Piraeus (..), maar om 7 uur in de avond arriveren we dan toch na een verder prima rit in Galaxidi. Tijd voor een borrel op terras!

 

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments