Beloning

Gepost door: Corry Gepost op: 25 mei 2011 | 0 Reacties

Tags:

Er zijn klussen die niet zo eenvoudig zijn om aan te pakken en ook nog tot een goed einde te brengen. Zo'n klus waarbij je van te voren zucht, moed verzamelt, alle mogelijke voorbereidingen treft om je er dan heldhaftig in vast te bijten. Zo van hup, niet te flauw, aanpakken. Als je zo'n klus dan uiteindelijk hebt geklaard mag je jezelf daarvoor belonen vind ik. Groot stuk taart verorberen, een borrel achterover slaan, een nieuwe jas kopen of uit eten gaan. Dat soort werk. En zo zit ik dan nu op de bank aan de wijn met borrelnoten. Klus geklaard, beloning smaakt. Want vanavond ben ik met mijn kat naar de dierenarts geweest.

Wat? Ik hoor u denken. Is die kat een tijger undercover? Een huistiran die de boel dagelijks op stelten zet? Niets van dit alles. Integendeel. Het is een adorabele, relatief rustige en aanhankelijke huiskat. Zo een die het liefst in de vensterbank, op de sofa of languit op het vloerkleed ligt. Kopjes geeft als je langsloopt, aan je haren en oren knabbelt als je op de bank zit en alles doet voor eten. Een soort troetelige Garfield in levende uitvoering. Totdat het jaarlijkse bezoekje aan de dierenarts zich aandient. Totdat de prik het rustige huiskattenbestaan gaat verstoren en het o zo handige, door vernuftige ontwerpers bedachte dierenvervoerhok in het zicht komt. Dan ontpopt Garfield zich tot een heuse tijger die zijn wilde soortgenoten eer aan doet.

List en bedrog helpen niet, spelletjes zijn zo doorzien en al snel rest nog slechts een oplossing. Onverhoeds uithalen en beet pakken. Zorgen voor lange mouwen en een vastberaden instelling. Niets zielig, geen genade, in het hok en pats boem het deksel neer. Zucht. Miauw. Paar schrammen, maar 't is gelukt. Oorverdovend geklaag uit het hok. Nu op pad...

Blij als de prik erin zit en we weer thuis zijn. Kat uit het hok, boos, direct naar boven. Maar het is weer gebeurd. Ik zit op de bank en geniet. De beloning is verdiend!

Bas

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments