Bergen, bloemen en zee

Gepost door: Corry Gepost op: 16 mei 2013 | 3 Reacties

Tags: ,

Dinsdag zitten we om 10 uur in de auto. Enigszins vertraagd door de stroomstoring deze morgen ("ze zeggen dat het een half uurtje duurt" ,het werd anderhalf uur..) zoeken we onze weg naar Kato Achaia waar ik een doos boeken ga afleveren voor een Nederlandse die in de buurt woont. Daarna stellen we de navigatie in op Tolo, via diverse bergplaatsjes omdat we de route door de bergen en via Tripoli gaan nemen. En wat blijkt? Rijden met navigatie is een uitdaging. Koos ik anders een route via 'rode' wegen op de kaart, de tomtom zoekt het avontuur en leidt ons via allerlei kruip door sluip door weggetjes de bergen in. We rijden door plaatsen waar de auto (of wij) een bezienswaardigheid is en alle mannen op de terrasjes hun nek verdraaien om te kijken hoe wij de smalle bochtjes door manouvreren. Af en toe zien we tot onze opluchting een plaatsnaam bord dat ook op de kaart staat zodat we dit avontuur verder door kunnen zetten.

Het blijkt een prachtige route te zijn, via Lousika, Kalamaki, Fares, Stavrodromi, Agia Triada, Triapotama en Levidi naar Tripoli en dan via Steno naar de baai bij Nafplio om te eindigen in Tolo. De natuur is op z'n best onderweg, met vele kleuren groen, paars en geel. We komen groepen geiten en schapen tegen, zorgzaam gehoed door twee honden, boeren op ezels en met een handkar, zien tal van terrasjes met alleen mannen en hun Griekse koffie en hoeven slechts één enorme hoosbui te trotseren.

Onderweg

Verder wisselen zon en wolken elkaar af en kijken we uit naar onze komende dagen aan de oostkust. Omdat het deze week rond Sparta regenachtig zou zijn, hebben we toch besloten om niet naar Mistras te gaan maar Argolida als thuisbasis te kiezen. Ons appartement in Tolo is geweldig, met balkon boven het strand en de morgenzon om bij wakker te worden.

 

Strand en shoppen
Dinsdag begint als stranddag en na al dat kilometervreten hebben we nu zin in een dagje niks doen. We starten aan het strand en eindigen via een wandeling, terras en lekker eten (tip: Akrogiali, aan het strand) weer op ons heerlijke balkon. Niets doen is best leuk zo af en toe. De woensdag is voor Argos en plannen maken voor de rest van de week. En lezen, heerlijk veel lezen. Mijn Griekse lesboeken roepen "lees mij, lees mij"  maar ze blijven nog even in de auto liggen. Wel leuk, hoe toeristisch Tolo in de zomer ook zal zijn, nu heeft iedereen alle tijd om met mij in het Grieks te converseren. Tot zover als de woordenschat het toelaat dan...

Balkon
Uitzicht vanaf ons balkon

eten

De eerste maaltijd in Tolo: Tzatziki, marouli salata, fava, kalamares (niet op de foto).

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

 • Gisela, dat klinkt prima en smaakte vast super! Hier wordt veel gedaan met feta en spinazie en vooral veel ovenschotels zijn heerlijk.
  Wij aten gisteravond aan de Mikrolimano in Piraeus, ook heel erg lekker en prachtig uitzicht. Vanavond of morgenavond schrijf ik een nieuw blogje.

  Posted by Corry, 20/05/2013 1:47pm (9 years ago)

 • Het is een zonnige Eerste Pinksterdag in Zeeland. We eten vanavond onze zelfverzonnen Griekse ovenschotel van plakjes aardappelen, ui, verkruimelde feta, champignons en verse spinazie. Is heel lekker!
  Groeten van Gisela.

  Posted by Gisela, 19/05/2013 12:59pm (9 years ago)

 • Leuk om je weer te volgen op je lange reis door Griekenland. Ik word wel een beetje jaloers als ik die blauwe luchten zie... Nou ja nog even volhouden dan zal ook hier wel weer een zonnetje tevoorschijn komen.

  Posted by Domien, 18/05/2013 12:04pm (9 years ago)

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments