WK voetbal in Griekenland

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 25 oktober 2005 13:58 | 0 Reacties

Tags:

Ja, ‘we’ gaan naar het WK-voetbal in Berlijn. Het is Marco gelukt om een team te smeden dat met veel enthousiasme voor het voetbal en voor elkaar (oké, ook met wat geluk) in staat bleek om zich te plaatsen voor het eindtoernooi. Leuk, ik verheug me er al op om te kijken! Altijd wel, maar volgend jaar helemaal. Dan zal ik kijken in de zwoele buitenlucht op een Grieks terras, temidden van andere voetballiefhebbers. Genieten van de prestaties van het Nederlandse team (hoop ik), maar ook wel van de reacties van alle anderen om mij heen. Het blijft een belevenis om in het buitenland tussen vakantiegangers te kijken naar wedstrijden van verschillende ‘bijbehorende’ voetbalploegen.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Lezen, dromen en jezelf verplaatsen

Gepost door: Corry in de categorie: Inspiratie Gepost op: 20 oktober 2005 14:00 | 0 Reacties

Tags: ,

De judaskus, het derde huwelijk en ten noorden van Ithaka. Lees en geniet…. Weer drie boeken die de moeite waard zijn om te lezen. Als je van Griekenland houdt. Maar eigenlijk ook wel als dat niet het geval is.. ‘

0 reacties | Lees het volledige artikel

Reizen door het lezen van een boek

Gepost door: Corry in de categorie: Inspiratie Gepost op: 16 oktober 2005 14:02 | 0 Reacties

Tags: ,

Het lezen van reisliteratuur is als astraal reizen. Relaxed, in je stoel, bed of waar dan ook jezelf verliezen in avonturen, uitdagingen en ellende van anderen. En dan bedenken, zou ik ook… De Peter Mayles van tegenwoordig gaan overal heen, niet alleen naar Frankrijk. Ze verbouwen huizen en kastelen in Italië, beginnen een nieuw leven in Spanje, trekken langs paradores in Portugal, beginnen een hotel in een medina in Marokko en reizen langs oude herinneringen door Griekenland. Natúúrlijk is het allemaal wat overdreven en zijn ze uiterst ontspannend of uiterst wanhopig, maar het lezen is niettemin soms heel inspirerend.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Nog 24 weken hard werken, en dan... slowlife

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 3 oktober 2005 14:05 | 0 Reacties

Tags:

Vanavond eindelijk maar eens mijn vakantiefoto's van dit jaar bewerkt. De een wat groter, de ander wat lichter, een volgende met meer contrast. Lang leve digitale fotografie, welkom beetje (gezichts)bedrog. Want was die lucht wel echt zo blauw? En die zee zo diep turkoois....? Ach, wat maakt het uit. Wat telt is het gevoel dat je krijgt als je de foto bekijkt. Een warm tintelend gevoel van herinnering en verlangen. Van sommige foto's kun je dus geen genoeg krijgen.

0 reacties | Lees het volledige artikel