Glyfada - Athene - Kreta; 27 - 31 maart

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 31 maart 2006 13:38 | 0 Reacties

Tags: , , ,

Vanochtend verlaten we het nog tamelijk koude Delphi en gaan op pad naar Athene. De weg is perfect, breed en redelijk onderhouden. Al blijf ik me verbazen over het feit dat zelfs in de autosnelweg (vanaf Thebe) overal gaten in de weg zitten. En daar rij je dan met een gemiddelde snelheid van 130 km per uur overheen… Een eindje vóór Athene valt me op dat meer auto’s zich houden aan de verplichte maximum snelheid van (hier) 110 km/u. Als ik dan ook nog een tegenligger zie knipperen met z’n lichten, besluit ik ook maar meteen wat gas terug te nemen. Een wijs besluit blijkt 200 meter verder, daar staat een agent met lasergun! Poe, poe, net op tijd.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Galaxidi – Delphi / vervolg

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 27 maart 2006 13:40 | 0 Reacties

Tags: , ,

Eten
Deze dag is ook een dag voor een lange wandeling in de omgeving van Galaxidi. Prachtige pijnboombossen tegenover de grote vissershaven (er is ook nog een kleine ronde haven met jachtjes en zeilboten) en dan een superuitzicht op het plaatsje zelf. Helaas begint het te regenen, zodat we relatief snel teruggaan. Morgen nog een dagje, we gaan pas ’s avonds naar Delphi om te slapen. In Galaxidi wordt de Onafhankelijkheidsdag (25 maart) groots gevierd hebben we ons laten vertellen. Ik ben erg benieuwd, op ons favoriete terras zitten we eerste rang. Vanavond eten we in een kleine mezedopolio, die we in een zijstraat van de boulevard vinden, als we ons er over verbaasd hebben dat er om 21.00 uur nog vrijwel niemand ergens aan het eten is (en onze maag knort!). Als we binnenkomen zijn zo’n vier tafeltjes (van de 12) bezet, maar voor we goed en wel gesetteld zijn begint het binnen te stromen. Dat gaat zo door tot er echt niemand mee in kan en ook de bar vol wachters zit! Zo te zien kent vrijwel iedereen elkaar en het ‘Chronia Polla’ en ‘Ti kanete?’ (welkomstwens) is niet van de lucht. Het bestellen van het eten gaat heel anders dan we gewend zijn.. Het begint met het leveren van het gebruikelijke brood en water, én drie kannetjes wijn: wit, rosé en rood. We snappen al snel dat het de bedoeling is dat je gewoon iets kiest (of meerdere..). Dan komt er een klein kaartje met alle gerechtjes erop, een bestelboekje en een pen. Met andere woorden, we schrijven onze bestelling zelf op! Ik doe mijn best… volgens mij hebben ze nog nooit een bestelling gezien in zo’n schoolschrift Grieks (de meeste Grieken schrijven nagenoeg onleesbaar!). Maar het lukt allemaal en het eten is voortreffelijk.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Nafpaktos – Galaxidi – Delphi 21 - 26 maart

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 26 maart 2006 13:43 | 0 Reacties

Tags: , ,

Wow, de brug tussen Rio en Andirrio is echt een belevenis. Althans voor mij. Ik vind hem prachtig. Maar ik houd dan ook erg van bruggen, de Erasmusbrug vind ik ook een beauty. En deze bij Rio dus. Vanaf de boot was het al prachtig om te zien, maar eenmaal in Rio torent hij echt boven alles uit. Schitterend. Wel bekruipt me het gevoel dat zo’n dorpje toch wel erg gedomineerd wordt door de brug. Hij begint zo ongeveer halverwege het dorp, daar zijn toch tal van huizen voor gesloopt, dat kan niet anders. En waar je ook kijkt zie je de ‘aanvoerroute’ naar de brug. Maar goed, erover heen rijden is geweldig. Hij kost ruim 10 euro maar oké, dan heb je ook wat.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Onderweg naar Griekenland

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 21 maart 2006 13:45 | 0 Reacties

Tags: ,

Na een hectische laatste week van voorbereidingen gaat de reis dan nu echt beginnen. Zaterdagochtend nog de laatste zaken in tassen doen, spullen in de auto proppen (ik wist niet dat we zo’n kleine kofferbak hadden; er gingen toch altijd 14 bananendozen in?) en nog even wat foto’s maken van het vertrek. En natuurlijk nog een laatste knuffel voor de twee katten die al de hele ochtend zenuwachtig zijn. Rond 12.00 uur gaan we dan toch op pad.
Eerste halte: Trier. Voordat we daar zijn, moeten zo’n 350 km overbrugd worden. Waarvan het grootste deel door België, wat natuurlijk een avontuur op zich is! Het wegdek van de snelweg tussen Antwerpen en Luik lijkt nog het meest op een patchworkkleed met rafels. Het wegenfonds zal nodig weer wat geld moeten vrijmaken om hier iets fatsoenlijks van te maken. Maar ja, misschien hoort het er wel bij. Tenslotte heeft het ook iets bekends, zoals trouwens deze hele eerste etappe. Een paar weken geleden zijn we wezen shoppen in Aken, nu dus iets verder, naar Trier.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Bijna

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 8 maart 2006 13:47 | 0 Reacties

Tags: , ,

Terwijl de regen genadeloos op mijn dak neerplettert, zet ik vrolijk nog wat spullen klaar. Zonnebrandcrème, strandlaken, luchtbed, boeken, wandelschoenen, en nog het een en ander. Dag winter, ijs en regen. Welkom lente, bloemen en zon. Nog 10 dagen en we vertrekken naar Griekenland. Niet dat het daar nu alle dagen stralend weer zal zijn, maar ik hoop toch wat meer vrolijkheid dan de grijze deken die vandaag over Zeeland hing. Niettemin, echt last had ik er ook niet van. Om tien voor 8 zat ik achter mijn bureau om daar om half 6 vandaag te gaan. In de tussentijd was het aardig puffelen om mijn ‘to-do-list’ toch wat in te kunnen krimpen. Gek gevoel om zo te werken met een niet te passeren deadline!

0 reacties | Lees het volledige artikel