Laatste weekje Griekenland... Snik

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 30 juli 2006 21:00 | 0 Reacties

Tags: , ,

Preveza - Parga - Igoumenitsa; 24 - 29 juli
Dinsdagochtend gaan we weer verder, het is te warm om in de stad te blijven. De eerste kustplaatsjes na Preveza zijn niet echt bijzonder en al gauw bedenken we dat we toch maar naar Parga gaan. Wel druk en zeer toeristisch, maar ook een heerlijk strand, veel gezelligheid en een riante keuze aan appartementen. En dichtbij Igoumenitsa, zodat we daar zaterdag nog alle tijd hebben om beetje rond te kijken, voordat we aan boord gaan. Ik ben een aantal jaren geleden twee keer in Parga geweest. Beide keren hadden we een appartement aan de toegangsweg van Parga, zo'n 10 minuten lopen van de haven. Je zit daar relatief rustig, kunt de auto meestal goed parkeren en is toch overal dichtbij. We vinden ook deze keer daar een appartement. Het is weliswaar juli en dus druk, maar het derde appartement waar we het vragen heeft een mogelijkheid. Er is ook ontzaglijk veel aanbod in het plaatsje. En weer bedenk ik dat het wennen is, zo'n drukte terwijl ik zoveel gezien heb buiten de toeristische highlights en verblijfplaatsen. Maar goed, we gaan nu een paar dagen voor het strand, en dat is geweldig hier (Valtos). Verder een hoop gezelligheid in het plaatsje, vooral 's avonds.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Met windkracht 8 op de Egeïsche zee

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 23 juli 2006 21:02 | 0 Reacties

Tags: , , ,

Naxos - Nea Makri - Loutra Ypati - Preveza ; 21 - 23 juli
Vrijdagnacht hoor ik het al. Aolus heeft het behaagd om nog wat harder te gaan blazen. Zijn bolle kaken vol wind blaast hij zich uit over de zee hier rond Naxos. Dat belooft wat voor het boottochtje vandaag... En ja, als ik rond half 11 bij de haven aankom, beuken de golven met kracht tegen de aanlegsteiger. Niettemin, er wordt gewoon gevaren volgens de havenpolitie. Helaas, mijn boot (Highspeed 3) is een uur later dan gepland en pas om kwart over twaalf varen we richting Mykonos, Tinos en tot slot Rafina. Dan begint het avontuur. Al vrij snel lijken we in een soort achtbaan te zitten, die op en neer en soms heen en weer zijn weg vind. Als je loopt lijkt je minstens een halve fles whiskey op te hebben, als je zit krijg je het ultieme kermisgevoel. Of Eftelinggevoel. De zee is donkerblauw met véél witte koppen, enorme golven knallen tegen het schip, spetters vliegen bijna constant tegen de ramen. Alsof er een enorme regenbui valt. Na Tinos steken we niet rechtdoor over naar het vaste land, maar varen langs de kust van Andros richting Evia. Als we Tussen Andros en Evia oversteken, moeten we allemaal blijven zitten... Dat valt zo te zien niet mee voor de velen die groen van ellende af en aan lopen naar de WC! En weer ben ik erg blij dat ik nooit zeeziek word. De boot gaat ook wat zachter varen. Niettemin, het verloopt toch allemaal goed en na een stukje kust van Evia steken we over naar Rafina. Dan gaat het ook iets beter, totdat we vóór Rafina zijn, waar de zee weer behoorlijk op de kust aanvalt. Maar rond half 5 zit ik dan toch in de auto richting Nea Makri, wat helaas nog niet verhuisd is en ook nog steeds aan dezelfde noordkust ligt. Dus ook hier windkracht 8...

0 reacties | Lees het volledige artikel

Grrrr. Ik ben boos. En verdrietig...

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 19 juli 2006 20:09 | 0 Reacties

Tags: , , ,

Vandaag, woensdag, ga ik dan eindelijk het 'wandelingetje met de auto' maken, zoals ze dat hier zeggen. Een rondje over het eiland, via binnenland en dorpen heen, en na Apollonas via de noordkust terug. Eigenlijk doe ik dan maar de helft van Naxos, maar de zuidelijke helft is veel minder ontwikkeld, en de wegen zijn zwaar niks. Er zijn wel een paar dingen die het bezoeken waard zijn, maar de de meeste dorpen liggen toch in het westen en noorden. Het waait waanzinnig (noordenwind!), dus ik krijg het advies vooral voorzichtig te zijn. Maar ja, de auto weegt meer dan 1000 kilo dus beetje wind moet toch kunnen, niet waar? Als ik naar de auto loop, val ik bijna om van schrik. En daarna van verbazing.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Tijdloosheid in Griekenland

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 16 juli 2006 21:12 | 0 Reacties

Tags: , , ,

Nog een week of twee, en mijn reisje zit er op. Al ruim zeventien weken ben ik nu weg uit Nederland. Eigenlijk kan ik het nauwelijks geloven, het voelt niet zo. Het lijkt een tijdloos bestaan, waarin het niet uitmaakt welke dag het is. Of welke maand. De soort maand meet ik af aan de bloemen die wel of niet bloeien. En aan fruit en groente dat verkocht wordt. De seizoenen voorjaar en zomer zijn geruisloos in elkaar over gegaan. Ik heb gemist wanneer het één het ander werd. Er zat ook niet zoveel logica in. Niet qua drukte (toerisme) want erg afhankelijk van wáár je zit, en die variatie was groot... Maar ook niet qua weer. Begin april kon je al op het strand liggen (Kreta), begin mei hadden we het berekoud in de bergen (Arachova) en regende het van tijd tot tijd behoorlijk. Eind mei was het warm, warm, warm (Argolida), juni superwisselvallig met behalve gelukkig ook genoeg warmte en zon: wolken, regen, storm, onweer en één keer zelfs hagel! Eind juni weer smeltend heet in Iria (Argolida-Pelop), begin juli storm en buien op Evia, en nu heerlijk zomers weer op Naxos. Waarschijnlijk ondersteunt dit voor Griekenland ook ongewone weerbeeld het rare tijdsbesef dat ik hier heb gekregen. Rationeel weet ik wel dat ik best al een tijdje onderweg ben, maar als iemand zegt dat het nog maar zes weken is geloof ik het ook. En dan nu de wetenschap dat ik over twee weken gewoon al weer thuis ben!

0 reacties | Lees het volledige artikel

Perfect hotel in Naxos stad, bij strand en centrum

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 15 juli 2006 21:16 | 0 Reacties

Tags: , , ,

Ik kan het niet laten om mijn favoriete hotelletje hier in Naxos-stad even te laten zien.Hotel Sanoudos is een klein familiehotel superdicht bij het strand (nog geen minuut lopen) en toch nog dicht genoeg bij haven en centrum (paar minuten lopen). Ruime kamers met balkon en alle faciliteiten (badkamer, TV, koelkast, airco) die je nodig hebt. Vooral de kamers aan de voorzijde op de eerste verdieping zijn fijn. Ik kom hier al bijna vijftien jaar en het bevalt uitstekend. Zie foto's.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Athene - Naxos; 8 - 13 juli

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 13 juli 2006 21:19 | 0 Reacties

Tags: , , , ,

Vandaag vertrek ik naar Naxos. Mijn (vaste) hotel Sanoudos heb ik al gereserveerd omdat ik laat aankom, en het bovendien juli is, dus hoogseizoen.
Ik bedenk dat ik toch maar eens naar het oliepeil moet kijken voor ik wegga. De laatste keer was begin mei (deed mijn vader..), dus vooruit, toch maar even doen. Ik gooi de motorkap open en pak een handschoen en een doek. Binnen 10 seconden staat iemand naast me en vraagt wat er aan de hand is en of hij kan helpen... Een geruststellende gedachte. Ik vertel hem dat ik alleen het oliepeil moet controleren. Nou, dat kan hij wel even doen. Ik zeg dan toch maar eerlijk dat ik het nu ook kan... Ahum. Hij schiet in de lach en blijft vergenoegd kijken. Maar ja, erg ingewikkeld is het allemaal niet, ik gooi er zelfs nog wat olie bij, en voila.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Ga nú naar Athene!

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 8 juli 2006 21:21 | 0 Reacties

Tags: , ,

Athene - Glyfada; 6 - 8 juli
Toen de meltemi op volle sterkte over het land raasde, en ik in Iria zo ongeveer bezweek van de warmte, zei iemand me het al: ga nú naar Athene, het is er heerlijk als een noordenwind waait. En omdat er nog steeds een noordenwind waait, besloot ik om het eind van de storm af te wachten in de buurt van Athene, in Glyfada. En vandaag, donderdag, ga ik heerlijk de stad in. Niet eens zo zeer om te shoppen (al is dan natuurlijk ook wel erg verleidelijk..), maar vooral om lekker door Athene te slenteren en te genieten van wat er te zien en te doen is.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Naar Loutraki of Karystos op Evia; 2 - 5 juli

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 5 juli 2006 21:24 | 0 Reacties

Tags: , ,

Zondag stap ik om negen uur in de auto. Onderweg valt me weer op dat de route naar Athene toch wel perfect is nu, met de splinternieuwe tunnels in de buurt van Elefsina. Ging ik in april nog langs de berg, nu er doorheen! Loutraki is een echt Griekse badplaats, leuk en druk, maar nu duidelijk geen goed moment om hier te zijn. Ik ben er om elf uur, het is windstil en smoorheet en beredruk. Nadat ik wat heb gedronken, en het duidelijk is dat appartementen meestal pas na zes uur beschikbaar zijn, ga ik weg. Op naar Evia. Om tien voor drie ga ik aan boord in Rafina voor een bootreisje van een uurtje, naar Marmari. Daarna naar Karystos. Het is er heerlijk koel, het waait lekker en bevalt me prima. Ik herinner me weer een restaurantje tegenover het strand aan de noordkant van Karystos, waar het zo lekker was. En inderdaad, ook bij herhaling héérlijk (Mesa Exo) en erg leuk om te zitten, beetje trendy. Binnen hebben ze als decoratie aan de wanden een expositie van allerlei Griekse voetbalmomenten. Grappig. Ik eet de beste penne met tomatensaus ooit! Je krijgt er standaard een toetje, een overheerlijke pannacotta. Mmmmmmm, morgen weer...

0 reacties | Lees het volledige artikel

Iria - Epidavros; 30 juni - 1 juli

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 1 juli 2006 21:25 | 0 Reacties

Tags: , ,

Tja, afgekoeld is het nog steeds niet... Maar, wie weet vanaf zondag. Dan is er een verlaging van de temperatuur voorspeld, met bewolking en storm! Maar gelukkig was het in elk geval vannacht al iets minder warm. Niet meer net alsof de zon nog schijnt in het donker... Door de open ramen en deuren kwam nu in elk geval zo tussen twaalf en zeven wat koele lucht binnen, zodat ik weer eens goed geslapen heb. Vandaag, vrijdag, was de laatste 'schooldag' voor mij. Weer wat bijgeleerd deze week, maar ik moet vooral veel oefenen natuurlijk. En daar heb ik dan in elk geval nog vier weken voor!

0 reacties | Lees het volledige artikel