De vierde aardbeving in Griekenland deze maand!

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 25 juni 2008 12:28 | 0 Reacties

Tags:

Vanochtend weer een aardbeving in Griekenland, de vierde deze maand. Het blijft rommelen, zeker op de Peloponnesus.
Hieronder een berichtje van de Standaard, België.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Weer terug in Nederland... snif (beetje maar)

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 19 juni 2008 12:29 | 0 Reacties

Tags:

Even leek er gewoon geen eind aan de reis te komen, maar de laatste week besefte ik toch dat het er dit jaar niet in zat. Geen 5 maanden maar 'slechts' een kleine 3 weken reizen door mijn favoriete vakantieland. En nu zijn alle spullen uitgepakt, hier en daar slingeren nog een blik olijfolie en wat flessen wijn en ouzo rond.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Wow, 4-1 tegen Frankrijk, niet gek!

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 15 juni 2008 12:31 | 0 Reacties

Tags: ,

Dat was me een voetbalavondje wel, gisteravond. Superwedstrijd met een superuitslag! Het hele terras waar wij een TV hadden gezocht, zat vol Nederlandse zeilers, die in flotielje de Ionische eilanden en -kust bezochten. Maar een voetbalavond op je zeilboot is natuurlijk niks. Het was dus een en al gejuich, twee keer drie kwartier lang. Geweldig. Het Griekse nationale elftal was (veel) minder sterk en verloor beide wedstrijden. Die liggen er dus uit. Jammer, als voormalig Europees kampioen, maar terecht als je het niveau van spelen zag.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Jongens, zet hem op vanavond!!!

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 13 juni 2008 12:34 | 0 Reacties

Tags: ,

We zitten op een terras, in Valtos. Voor de buis natuurlijk! Over een kwartier begint Nederland-Frankrijk. Ben benieuwd of een herhaling van maandag er in zit..

0 reacties | Lees het volledige artikel

Griekse boodschappenlijst

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 12 juni 2008 12:41 | 0 Reacties

Tags: ,

Een van de leukste bezigheden op vakantie is shoppen in plaatselijke supermarkten. En zeker in Griekenland, in mijn geval. Ik hou van Grieks koken, maar zeker ook van Griekse 'psonja' zoals de dagelijkse boodschappen genoemd worden. Ik heb inmiddels een 5-literblik olijfolie gescoord, twee ½ - literblikken, kruidenblokjes, mavrodapne wijn, caramel-vanillethee en nog wat schijnbaar onbelangrijke zaken (maar o zo lekker..). Vandaag laatste ronde, want zondagochtend worden we om 9 uur op de boot naar Venetië verwacht. En vrijdag en zaterdag willen we nog wat strand meepakken. We gaan dus naar Igoumenitsa, kijken of we een wat grotere supermarkt vinden, die hebben het meest in huis. In Lefkada zijn we al door een supergrote Spar gestruind, nu is het een grote Champion, een bekende Griekse keten. En ook hier vinden we weer allerlei lekkers om straks thuis het Griekenlandgevoel nog wat te verlengen. Zo heb ik wat flessen Makedonikos en Caramelowijn gekocht, wat kleine flesjes ouzo en een paar blikjes tonijn met oregano. Mmmmmmmmmm! 

0 reacties | Lees het volledige artikel

Zon, zee en strand en voetbal- Valtos Beach bij Parga

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 9 juni 2008 12:45 | 0 Reacties

Tags: ,

Zondag vertrekken we uit Nidri voor een klein weekje zon/zee/strand aan de kust bij Parga en/of Sivota. Het is bewolkt en als we de brug van Lefkas naar het vaste land over rijden begint het te regenen! Na Preveza knapt het gelukkig wat op. We rijden een schitterende route langs de kust en besluiten in eerste instantie naar Parga te rijden. Omdat we een paar dagen aan het strand willen liggen (als het weer maar mee wil werken..!) rijden we eerst naar Valtos Beach, net buiten Parga. Je kunt dan te voet over de berg naar Parga zelf, om bijvoorbeeld te eten of op terras te zitten.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Lefkada (Lefkas) – een wandeling naar de watervallen bij Nidri

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 7 juni 2008 12:46 | 0 Reacties

Tags: , ,

Vrijdagmorgen gaan we op tijd op pad, op naar de watervallen van Nidri. Het is een wandeling van 3,5 kilometer door een bosachtige omgeving. Het laatste stuk gaat naar boven (400 m) tot aan het begin van de kloof waar de watervallen zijn. Tja. Het is natuurlijk al juni dus niet meer zoveel water. Beetje dunne waterstraal valt enkele meters naar beneden. Zeker niet spectaculair maar wel een leuke ‘beloning' voor de wandeling. Het klauterwerk inbegrepen... Het lawaai bij het water blijkt te komen van twee brulkikkers die naar elkaar schreeuwen in het doodstille water. Grappig zicht.  

Eenmaal terug vertoeven we na het shoppen nog een paar uurtjes op ons balkon met view en zien hoe het vervoer van een zeecontainer via de weg toch wat problemen oplevert (zie foto). Een vrachtwagen met een zeecontainer achterop, bijna dwars op het laadgedeelte, rijdt door de weg achter ons appartement. Tja, dat is niet altijd even simpel. Zo staan eerst enkele auto's in de weg, waarvan pas na enige tijd de eigenaar komt opdagen. En ook de bomen en uithangborden van de hotels hangen wat in de weg. Een boom knakt behoorlijk, één uithangbord sneuvelt en vele takken breken af. Maar uiteindelijk lukt het om de container bij de zeilhaven te krijgen. Na deze consternatie koken we een heerlijke pastamaaltijd en wandelen dan rond zeven uur richting Vligo. Dit dorpje ligt aan Nidri vast en is ook een watersportplaats. Tussen Nidri en Vligo huist de zeilschool van Evenementsreizen, zo blijkt. Het is zo te zien barbecuetijd.. Mooie omgeving om als thuisbasis te hebben tijdens je zeilcursus! 

0 reacties | Lees het volledige artikel

Tijd voor het eilandgevoel, maar wel gemakkelijk te bereiken met de auto: Lefkas

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 6 juni 2008 12:51 | 0 Reacties

Tags: , ,

Donderdag 5 juni, het spettert in Preveza! We lopen via de boulevard naar de auto want gaan vandaag op pad naar Lefkas. De lucht ziet er dreigend uit en als we in de auto zitten begint het flink te regenen. Enfin, voor een reisdag niet zo erg. Hoewel, reisdag, je rijdt in een half uurtje naar Lefkada! Dacht ik. Ik had even niet op de Griekse bewegwijzering gerekend en het duurt even voor we Preveza uit zijn. Op een gegeven moment kun je maar beter op je richtinggevoel en de stand van de zon vertrouwen in combinatie met een kaart. En ja hoor, daar is de tunnel... Voor 3 euro rijden we door een prachtige, vrij nieuwe tunnel en zetten vervolgens koers naar Lefkada waar we rond 11 uur aankomen. Het hoofdplaatsje direct na de brug is wat chaotisch maar wel levendig. Aan de talloze zeilboten in de haven en aan de kaden kun je zien dat het een topbestemming is voor zeilers. Dat blijkt later het hele eiland te zijn. Ook in Nidri, waar we eerst doorkomen op weg naar Poros is een drukke kade met zeilboten, en een boot die naar de eilandjes Meganisi en Skorpios vaart. Het is er heel erg toeristisch maar ook levendig en schilderachtig aan de haven en kade. Het uitzicht is prachtig. We drinken wat op een terras en gaan dan door naar Poros. Op Lefkada regent het in elk geval niet en de zon schijnt heerlijk. De wolken boven de bergen zorgen voor een mooie omlijsting... 

0 reacties | Lees het volledige artikel

Dag Ioannina, op naar Preveza – 4 juni

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 5 juni 2008 12:52 | 0 Reacties

Tags: ,

Ioannina is echt een leuke, maar heel drukke stad. Het schijnt dat dit de stad in Griekenland is waar, op Athene na, de meeste auto's rondrijden. En dat geloof ik direct! Aan het meer parkeren is echter geen probleem. In het gebied rond het kastro (fort) waar geen terrassen meer zijn kun je over het algemeen prima parkeren. In het weekend is het wel veel drukker, maar het lukte toch steeds weer om de auto kwijt te kunnen. Wil je dan uitgebreid gaan shoppen in de stad, moet je wel ver lopen met je pakjes. De stad is heel langgerekt, met hééél veel winkels, maar dat betekent dus sjouwen op de terugweg. Wij hebben alleen in een klein winkelgebiedje net buiten het Kastro geshopt. Verder gewandeld langs het meer, heerlijk gegeten, op terras gezeten (mét Wifiverbinding) en het Kastro bezocht.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Op naar Ioannina en Ali Pasha

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 1 juni 2008 12:57 | 0 Reacties

Tags: ,

Het valt niet meer om na een week de auto nog economisch in te pakken. We hebben er te lang van alles zo maar ingegooid. Toch maar even reorganiseren voordat we op pad gaan naar een volgende stop.

0 reacties | Lees het volledige artikel