En... …wat eten we vandaag?

Gepost door: Corry in de categorie: Koken en eten Gepost op: 27 augustus 2009 21:47 | 2 Reacties

Tags: ,

Het zal wellicht niet verbazen voor een Griekenlandfan. Ik ben dol op ouzo... Zowel puur (gekoeld)  als met water en/of ijsblokjes (dit laatste is favoriet), mmmm ik lust er wel pap van. Ik heb dan ook allerlei recepten met ouzo, zoals bijvoorbeeld ouzokoekjes (kourabiedes), die de Grieken traditioneel met nieuwjaar eten. Maar vaak ook bij allerlei andere gelegenheden. Kan ook zonder drank hoor, maar is erg lekker mét!

2 reacties | Lees het volledige artikel

Het leukste boek over de Griekse mythologie: Griekse mythologie van Imme Dros

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 18 augustus 2009 21:50 | 1 Reacties

Tags: ,

In Griekenland, maar ook bij ons, zie je tal van verwijzingen naar de Griekse mythologie. Wie heeft nog nooit gehoord van het verhaal van de minotaurus en hoe zat het ook al weer met Ariandne? Wat deed Odysseus ook al weer en waar komt de Tantaluskwelling vandaan? En wie was Atlas, die de wereld op z'n schouders droeg?

1 reacties | Lees het volledige artikel

In de ban van de (Mexicaanse) griep

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 17 augustus 2009 21:52 | 0 Reacties

Tags: ,

Het kan je bijna niet ontgaan zijn, Nederland en de rest van de wereld is in de ban van de Mexicaanse griep (ook wel Nieuwe Influenza A H1N1 genoemd). Vandaag werd bekend hoe het ministerie van VWS de vaccinatie straks gaat inzetten. Als eerste worden ouderen en risicogroepen ingeënt, die jaarlijks de 'normale' griepprik krijgen. En het medisch en verzorgend personeel wordt ook meteen na het verschijnen van het vaccin ingeënt. Zij werken immers vaak met mensen die tot een risicogroep behoren waardoor het beter is dat ze beschermd zijn tegen deze nieuwe griep (en eigenlijk ook tegen de gewone wintergriep).

0 reacties | Lees het volledige artikel