Griekse logica

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 25 september 2009 14:07 | 0 Reacties

Tags:

Met de regelmaat van de klok stuit je in Griekenland op een hoogst interessante begripsverwarring. Enerzijds doen deze je in lachen uitbarsten maar anderszins ook wel van ergernis ontploffen. Dit laatste is eigenlijk onzinnig, want je hebt er alleen jezelf mee. Er is geen Griek die er mee zit, in hun ogen is de eigen logica het meest logisch. En misschien hebben ze wel groot gelijk… Wat denk je van de volgende voorvallen.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Small Crime, leuke film

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 14 september 2009 21:39 | 0 Reacties

Tags: ,

We zijn gisteren naar een Griekse  film geweest, in onze regio (Zeeland) een unieke gebeurtenis. De film 'Small Crime' is onderdeel van het filmfestival Film by the Sea, Grieks gesproken en Engels ondertiteld. Het is de tweede grote speelfilm van de Cypriotische regisseur Christos Georgiou. Zijn eerst film 'Under the Stars' won de Prix de Montreal voor de beste debuutfilm. Hoofdrollen voor Aris Servetalis en Vicky Papadopoulou

0 reacties | Lees het volledige artikel

Mediterrane vissoep...…smullen!

Gepost door: Corry in de categorie: Koken en eten Gepost op: 3 september 2009 21:42 | 0 Reacties

Tags: ,

Tja, gezien het artikel van twee paar dagen geleden, voelde ik mij vandaag bijna verplicht nog eens een Mediterraan gerecht klaar te maken. Een van mijn favorieten is een zuidelijke vissoep met een heerlijke, rijke smaak. En... supermakkelijk en snel te maken!

0 reacties | Lees het volledige artikel

Te dik? Eet mediterraan...!

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 1 september 2009 21:44 | 0 Reacties

Tags: , ,

De mediterrane keuken staat bekend als supergezond. Juist door hun eetgewoonten behoorden de Grieken tot voor kort tot de gezondste en langstlevende volkeren van Europa. Maar die tijd is voorbij! In het land dat beschikt over de lekkerste olijfolie, waar het sappigste fruit op de plaatselijke markt voor een prikje te koop is en waar men heerlijke groentegerechten klaarmaken kan, wordt tegenwoordig vooral heel veel fastfood gegeten. Een inhaalslag zo lijkt het.

0 reacties | Lees het volledige artikel