Bas en de supermarkt

Gepost door: Corry in de categorie: Koken en eten Gepost op: 28 maart 2010 19:05 | 1 Reacties

Tags:

Ik heb sinds een week of acht een nieuwe kat. Hij heet Bas en in zijn nog jonge leventje (10 maanden) zijn er drie dingen het allerleukst: eten, spelen (vier muizen, een kat, een vis en een balletje) en slapen (liefst op schoot). Hij rent de hele dag achter z'n muizen en balletje aan, trekt met gemak een paar sprintjes naar boven en weer terug en gaat dan via de etensbak naar de bank om te slapen. Heerlijk leventje dus (hoezo jaloers..?). Maar, het etensbakje daar gaat het nu even over. Dat is namelijk elke avond weer leeg. Helemaal leeg. En voor het slapen gaan gaat hij er naast zitten met een blik van 'hier moet nog wat in'. Alweer, ook al heb ik het vanochtend nog vol gegooid. Hij eet alsof er morgen misschien wel geen brokjes meer zullen zijn. Niet wetend dat de kast nog vol staat...

1 reacties | Lees het volledige artikel

Lang leve het (communicatie)probleem

Gepost door: Corry in de categorie: Communicatie Gepost op: 28 maart 2010 19:02 | 0 Reacties

Tags:

Niets is zo leuk als een (communicatie)probleem. Hoe groter het probleem, hoe spannender om in te duiken. Zou het lukken om met communicatie werkelijk effect te bereiken? De kern is om een communicatievraagstuk goed te doorgronden. En dat is ook het leukst! Wat is hier het belangrijkst? Wie zijn de spelers waar het om draait? Wat vinden zij hier (mogelijk) van? Op welke manier zijn relevante publieksgroepen te bereiken (fysiek maar ook qua inhoudelijke of emotionele aansluiting). Door hier uitgebreid bij stil te staan, zo mogelijk ook al tijdens een intakegesprek, probeer ik mij altijd een beeld vormen van de problematiek en de kansen en bedreigingen die er zijn voor communicatie.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Inspiratie

Gepost door: admin in de categorie: Inspiratie Gepost op: 26 maart 2010 19:48 | 0 Reacties

Inspiratie is een belangrijk element in het leven. Mensen kunnen inspireren, kunst, boeken, een anekdote die iemand je vertelt, een gedicht, een lied, eigenlijk alles wat je raakt, je ontroert en en creativiteit prikkelt. In deze rubriek bijdragen die mij inspireren.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Koken en eten

Gepost door: Corry in de categorie: Koken en eten Gepost op: 26 maart 2010 19:46 | 0 Reacties

Koken en eten, een vurrukkelukke combinatie!

0 reacties | Lees het volledige artikel

Communicatie

Gepost door: Corry in de categorie: Communicatie Gepost op: 26 maart 2010 19:43 | 0 Reacties

Passie voor communicatie

0 reacties | Lees het volledige artikel

Griekenland

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 26 maart 2010 19:13 | 0 Reacties

Toen ik begin jaren 80 voor het eerst naar Griekenland ging, was ik meteen verkocht. Een weekje Rhodos was voldoende om onherroepelijk verliefd te worden op het land, de natuur, cultuur en de onweerstaanbare levenslust van de Grieken. Sinds die tijd heb ik het land vele malen bezocht, ben van west naar oost gereden, van noord naar zuid gevaren en gevlogen. En overal waar ik was overviel me dat gevoel van 'dit is het, wat een heerlijk land!' In 2006 heb ik een sabbatical van een half jaar voor een groot deel in Griekenland doorgebracht. Twintig weken reizen door dit fascinerende land, het was geweldig. Sinds die reis heb ik nog diverse lange en korte reizen naar Griekenland gemaakt. Alle artikelen die met Griekenland te maken hebben staan in deze rubriek. De artikelen van 2005 t/m maart 2010 zijn overgezet uit het archief van het VK-blog. Het was helaas niet mogelijk om de reacties en foto's bij de artikelen mee over te zetten. En een te grote klus om overal opnieuw foto's bij te plaatsen. Een selectie van Griekenlandfoto's staat in de fotogallery en op mijn Flickr-fotostream.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Op naar de driehonderd

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 13 maart 2010 21:20 | 0 Reacties

Tags: ,

Ik ben aan het opruimen. Althans ik doe een poging. Om de een of andere reden schiet het niet echt op. Ik pak op, bekijk, leg neer, verplaats, lees wat, zet weer neer, bedenk me en zet ze ergens anders, enzovoort. Tja. Mijn boekenkasten boven puilen uit. En dat moet anders. Ik kijk naar de overloop, daar staan tig kleurige kratten met boeken me toe te smilen. Wat ben ik blij dat ik vanaf april weer met een hele voorraad naar de boekenmarkten kan! Daarvoor zijn de afgelopen maanden weer heeeel veel boeken ingekocht, uitgezocht, verzameld, geordend en van labels voorzien in kratten en dozen gegaan. Nu mijn eigen boekenkasten nog. Daar moet ik streng zijn voor mezelf, er moet wat weg…! Het wordt te veel, ik blijf nieuwe kopen en er is geen plaats meer. 

0 reacties | Lees het volledige artikel