Generatie Einstein: slimmer, sneller en socialer

Gepost door: Corry in de categorie: Communicatie Gepost op: 25 april 2010 15:54 | 0 Reacties

Tags: ,

Vrijdagochtend, heerlijk weer en een kleine boekverkoping voor een goed doel hier in de buurt. Een ideale combinatie om eens even te gaan snuffelen. En ik heb (alweer) geluk! Ik stuit op een aardig boekje: Generatie Einstein; slimmer, sneller en socialer. De titel spreekt me wel aan, de voorkant is leuk en het boek ziet er als nieuw uit. Voor een speurder naar goede 2e hands boeken dus minimaal de moeite waard om met extra interesse naar te kijken Wink. Het boek gaat over communiceren met jongeren van de 21ste eeuw. Wat dat nu met Einstein te maken heeft...?

0 reacties | Lees het volledige artikel

De geboorte van de wijn

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 18 april 2010 10:45 | 2 Reacties

Tags: ,

Steeds vaker lees en hoor je dat de Griekse wijn aan een opmars bezig is. De kwaliteit wordt steeds beter en de verkrijgbaarheid in Nederland groter.  Ik vond het daarom leuk om eens in de geschiedenis van de wijn te duiken. Naar het schijnt hebben de Grieken een belangrijk aandeel gehad in het doorontwikkelen en verspreiden van de wijnbouw. Maar ook dat ze wijnvaten spoelden met zeewater...

2 reacties | Lees het volledige artikel

Iets te vieren of een goede bui? Bak een walnotentaart

Gepost door: Corry in de categorie: Koken en eten Gepost op: 13 april 2010 21:42 | 0 Reacties

Tags: , , , ,

Griekenland kent veel soorten (vooral zoet) gebak, vaak gekoppeld aan diverse gebeurtenissen die zo door het jaar plaats kunnen vinden. Kerst, Nieuwjaar, Pasen, huwelijk, naamdag, geboorte of een sterfgeval zijn daar zo wat voorbeelden van. Elk moment z'n eigen taart of koek. Maar daarnaast zijn er nog heeeeeeeeeeeeeeel veel andere soorten lekkers waar ik soms toch lastig weerstand aan kan bieden als ik o zo toevallig ergens op een bakker stuit.  Natúúrlijk zegt dat stemmetje in mijn hoofd dat ik er niet in moet trappen, dat de groenteboer een betere optie is, maar ondertussen hoor ik mezelf zeggen 'doe maar vijf van die, acht van deze, tien van...'. Tja. In zo'n koekwalhalla valt het niet mee sterk in je schoenen te staan!

0 reacties | Lees het volledige artikel

Op naar open kennisnetwerken

Gepost door: Corry in de categorie: Communicatie Gepost op: 9 april 2010 19:51 | 0 Reacties

Tags: , ,

Vorige maand was ik op een werkbijeenkomst over informatiemanagement. Ook in mijn organisatie een hot item, hoe zorgen we als kennisintensieve organisatie ervoor dat informatie goed toegankelijk is voor medewerkers en derden. En hoe zorg je ervoor dat impliciete kennis expliciet wordt, oftewel kennis delen in de organisatie. Nog een hele klus om dat goed te doen. Nieuwe ontwikkelingen in de digitale wereld kunnen dit wel een stuk eenvoudiger maken. Dat was de boodschap van de dag.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Communiceren

Gepost door: Corry in de categorie: Communicatie Gepost op: 6 april 2010 13:32 | 0 Reacties

Tags: ,

Als we praten denken we dat mensen luisteren
Als we schrijven denken we dat mensen lezen
Als we informeren denken we dat we communiceren
Als we horen menen we dat we luisteren

0 reacties | Lees het volledige artikel

Feta en hoe deze ook smaakt op z'n Mexicaans...

Gepost door: Corry in de categorie: Koken en eten Gepost op: 4 april 2010 14:10 | 1 Reacties

Tags: , ,

Ik houd niet van kaas. Niet van Hollandse, niet van Franse, niet van mozzarella, van fêta, niets van dat alles. Althans, voor zover die kaas koud is. Gesmolten of in een warm gerecht dat is wat héél anders. Kom maar op met die pizza's, lasagne, gegratineerde aardappelen, kaaspasteitjes en andere heerlijke warme (kaas)gerechten. Mmmmmm. Veel mensen snappen dit niet, maar gesmolten kaas smaakt echt anders dan koude kaas.

1 reacties | Lees het volledige artikel

Uitzenden van informatie niet altijd effectief

Gepost door: Corry in de categorie: Communicatie Gepost op: 3 april 2010 13:13 | 2 Reacties

Tags: ,

Niemand zal ontkennen dat iedereen het doet. Het uitzenden van informatie, voortdurend en overal. Als mens en als organisatie hebben we allemaal 'last' van een bepaalde zendingsdrang. Je wilt informatie delen met anderen en je gaat er dan vanuit dat de ander daardoor de wereld gaat zien zoals jij die ziet. En om dat te bereiken wordt veel energie gestoken in het verhaal, de wijze van benaderen, de verpakking, enzovoort. Allemaal prima natuurlijk, maar vaak staan we er niet bij stil dat de meest actieve persoon de ontvanger van de boodschap is. Deze creëert op geheel eigen wijze de werkelijkheid, al dan niet met behulp van jouw informatie.

2 reacties | Lees het volledige artikel

Pasen in Griekenland

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 2 april 2010 21:55 | 0 Reacties

Tags: ,

Dit jaar valt het Griekse paasfeest tegelijk met dat van ons. Maar anders dan hier bij ons is Pasen in Griekenland het belangrijkste religieuze feest van het jaar. Dat betekent dat iedereen er al weken mee in de weer is. Het begint eigenlijk al 40 dagen van te voren, als het vasten begint, direct na het carnaval. In deze periode eet men geen vlees, zuivel, vis en gevogelte. De paasweek begint met Palmzondag, waarna er elke avond een kerkdienst wordt gehouden. Het feitelijk Pasen begint dan ’s avonds op Goede Vrijdag, met een processiestoet. De priester en de psalmzangers lopen zingend met de gelovigen door de straten, terwijl de versierde 'epitafios' *  wordt meegedragen en bidden bij elk kruispunt en plein. Daarna is er een slotdienst in de kerk.
 Een baldakijn in de vorm van een kerk waarin op Goede Vrijdag het beeld van de gekruisigde Christus is gezet

 

0 reacties | Lees het volledige artikel

Infobesitas - nieuw syndroom 2010?

Gepost door: Corry in de categorie: Communicatie Gepost op: 1 april 2010 17:41 | 0 Reacties

Tags: ,

Er is een nieuwe ziekte benoemd.  Infobesitas, met als klacht: vermoeidheid, slaaptekort, concentratieproblemen. Lijders aan deze ziekte  zijn informatiejunks; infoverslaafden met een voortdurende onstilbare honger naar informatie. De angst om iets te missen en er niet bij te horen voert de boventoon.  Continu telefoon bij de hand, mail checken, nieuwssites volgen, Hyves, Faceboek of LinkedIn bezoeken, tweets lezen, zelf twitteren en informatie verspreiden. En dat terwijl volgens deskundigen onze hersenen helemaal niet geschikt zijn om veel informatie in korte tijd te verwerken. Dus dat levert dan weer informatiestress op...

0 reacties | Lees het volledige artikel