Een droom van Hellas

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 30 mei 2010 23:06 | 0 Reacties

Tags: ,

Een droom van Hellas

Om het blauw van de lucht
wat minder ondraaglijk mooi te maken
waren de straten stoffig gelaten.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Hoe organisaties luisteren (of niet luisteren...)

Gepost door: Corry in de categorie: Communicatie Gepost op: 30 mei 2010 13:01 | 0 Reacties

Tags: , ,

Als je iemand vraagt wat hij of zij onder een gesprek verstaan, krijg je meestal als antwoord 'als twee of meer mensen met elkaar praten'. Je hoort nooit 'als twee of meer mensen naar elkaar luisteren'. Gek toch eigenlijk, terwijl luisteren minstens zo belangrijk is dan praten. Of, naar mijn mening, eigenlijk veel belangrijker. Maar luisteren is lastig. Voor veel mensen is het niet meer dan wachten tot de ander is uitgepraat. Tja. Dan wordt het wel heel ingewikkeld om ook nog iets te doen met datgene dat je hoort. Hoe zit dat nu eigenlijk met organisaties? Steeds vaker hoor je hoe belangrijk het is om te luisteren naar je klanten, relaties en andere stakeholders. Maar kunnen we dat eigenlijk wel? Hoe doe je dat?

0 reacties | Lees het volledige artikel

Aubergines, veelzijdig en lekker

Gepost door: Corry in de categorie: Gepost op: 9 mei 2010 15:18 | 0 Reacties

Tags: , ,

Middelburg kleurt dit weekend roze. Giro-roze om precies te zijn. Morgen is hier de finish van de laatste Nederlandse etappe en de hele stad is in een roze mood. Zo roze dat het me gisteren verbaasde dat er geen roze tomaten, paprika's en komkommers in de groentekraam op de markt lagen... Maar er lag wel iets paars! Een bak vol aubergines. En omdat dat tenslotte toch een zeer donkere variant van roze is leek het me wel passend om 's avonds iets met aubergine te koken.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Griekenland nu... puinhoop, wanhoop, hoop?

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 5 mei 2010 21:03 | 0 Reacties

Tags:

Ik heb net met verbijstering naar het nieuws gekeken, waar beelden vanuit Griekenland het ergste deden vermoeden. Dat er vandaag stakingen zouden zijn, op zich al een klein drama zo zachtjes aan, was bekend. Ook dat er gedemonstreerd zou worden tegen de enorme bezuinigingsoperatie die de Griekse regering heeft afgekondigd. Maar dat dit op een kleine stadsoorlog uit zou lopen had ik toch niet verwacht. De gebruikelijke groep anarchisten heeft de dag van demonstraties aangegrepen om weer eens hard om zich heen te grijpen. Het wild optreden tegen politie, banken, overheidsinstellingen en luxe winkels en winkelketens lijkt meer en meer een doel op zich te worden.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Authentiek Grieks koken; puur en simpel. En lekker..!

Gepost door: Corry in de categorie: Koken en eten Gepost op: 4 mei 2010 20:55 | 0 Reacties

Tags: , ,

Vakantie, eindelijk rust en tijd om te genieten van de zon, het buiten zijn, leuke gesprekken en lekker eten. Smullen van de vele heerlijke gerechten die de Griekse keuken kent. Je laten verrassen door wat de kok en het seizoen samenbrengt. Jammie, jammie. Ik herinner me nog goed het plaatsje Afissos, in de Pilion, in het voorseizoen. Rustig, heel rustig was het er aan de boulevard toen we 's avonds op zoek gingen naar een leuk eettentje. En toegegeven, leuk was het, die kleine taverne direct aan het water. En stil. Maar het rook er heerlijk! Nee, een menukaart was er niet. We konden kiezen uit drie gerechten 'van het seizoen' en als we wilden ook nog wel wat anders als we even in de keuken zouden aanwijzen welke ingrediënten we lekker vonden. Het werd een superlekker stuk kalfsvlees in tomatensaus met pasta en gegrilde courgettes.  Mmmm, buikje rond! Helaas, een toetje zat er niet meer in...

0 reacties | Lees het volledige artikel

Tien redenen om ook dit jaar weer naar Griekenland te gaan!

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 2 mei 2010 11:15 | 5 Reacties

Tags: ,

Twijfels over een bezoek aan een bijna failliet land dat ons misschien wel met de euro de afgrond intrekt? Geen trek in een torenhoge terrasrekening, een halfleeg hotel of een chagrijnige taxichauffeur? Lees verder!! Tien redenen om toch te gaan...

5 reacties | Lees het volledige artikel