Ik ga naar Griekenland en neem mee...

Gepost door: Corry in de categorie: Gepost op: 26 juli 2010 18:19 | 1 Reacties

Tags: ,

...een paar boekjes! Geen boek is leuker dan eentje dat zich afspeelt in het land of de regio waar je op vakantie bent. Over Griekenland zijn tal van leuke en interessante boeken geschreven. Stop er wat van in je koffer. Hieronder enkele tips van boeken die ik heb gelezen en kan aanraden.

1 reacties | Lees het volledige artikel

Hoe participeren we online?

Gepost door: Corry in de categorie: Communicatie Gepost op: 25 juli 2010 19:16 | 1 Reacties

Tags: ,

Met z'n allen nemen we steeds vaker op de een of andere manier deel aan online netwerken. We lezen fora en blogs, schrijven een reactie op een artikel, mailen een vraag na het lezen van een website of volgen personen en organisaties via Twitter. Online communicatie wordt steeds belangrijker en de mening van anderen, die we vaak helemaal niet kennen, beïnvloedt ons sterker dan informatie via 'officiële' kanalen. Voor marketeers en communicators is het interessant om uit te zoeken hoe die beïnvloeding plaatsvindt. Een poosje geleden las ik een leuk artikeltje daarover, op de site Communicatie-online. Hierbij beknopt wat interessante informatie daaruit.

1 reacties | Lees het volledige artikel

Elke dag bij de Griek aan tafel

Gepost door: Corry in de categorie: Koken en eten Gepost op: 13 juli 2010 00:00 | 0 Reacties

Tags: , ,

Heerlijk, heerlijk. Zo'n prikkelende roostergeur, zoete geuren van kaneel en honing, schalen vol kleurige groenten met verse kruiden, mmmm. Het pure Griekse eten is steeds weer smullen, vooral in Griekenland maar ook steeds vaker hier in Nederland. En dat laatste is vooral makkelijk wanneer je de regie in eigen hand neemt en de braadslee, koekenpan en ovenschalen te voorschijn haalt. Zelf wat in elkaar flansen, al dan niet voorzien van een recept,  smachtende gasten aan tafel of in de tuin en dan smullen maar! Welke boeken sla je er dan op na? Wat zijn nu de beste, leukste en/of meest gebruikte Griekse kookboeken? Hier wat suggesties.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Het mediterrane dieet op z'n retour?

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 6 juli 2010 17:51 | 1 Reacties

Tags: ,

De universiteit van Maastricht heeft een recent onderzoek naar de gezondheid van de bewoners van Kreta gepubliceerd. Lees hier het verslag:

1 reacties | Lees het volledige artikel

Olijfolie, een multi-olie voor elke dag

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 5 juli 2010 21:45 | 1 Reacties

Tags: , ,

Snik. Het blik is leeg, echt helemaal leeg. Ik schud de laatste druppels in de trechter en dan houdt het op. Het goede nieuws is, dat ik nu een blik heb om met planten in de tuin te zetten.  Hoe afgezaagd, ik weet het. Maar ja, af en toe mag je toegeven aan je nostalgische neigingen en dat heb ik dus met dit blik...

1 reacties | Lees het volledige artikel