Slim gebruik maken van collectieve kennis? Leve de easycratie!

Gepost door: Corry in de categorie: Communicatie Gepost op: 23 februari 2011 20:22 | 0 Reacties

Tags: , , , ,

Jaren geleden toen ik jong was (zou mijn oma gezegd hebben..), toen had je de Commodores. Geen idee of ze nog bestaan maar toen ik veertien, vijftien was waren ze alive and kicking en brachten de mooiste songs uit. Easy is een van de nummers die  mij altijd bij gebleven is. Soo easy, easy like a sundaymorning... Heel af en toe nog eens op de radio, en nog steeds kippenvel. Maar nu heb ik een nieuwe 'Easy' ontdekt. De  Easycratie om precies te zijn. Ik lees momenteel een verrassend en inspirerend boek over een nieuwe wijze van werken in organisaties: Easycratie, van Martijn Aslander en Erwin Witteveen. De kern is: weg met de autocratie, vergeet de bureaucratie,  leve de easycratie!

0 reacties | Lees het volledige artikel

14 februari

Gepost door: Corry in de categorie: Inspiratie Gepost op: 13 februari 2011 20:33 | 0 Reacties

Tags:

Jou te zien
is het zelfde
als de warmte
van de zon te voelen
in de winter

Cobra

0 reacties | Lees het volledige artikel

Grote liefdes, veel plezier!

Gepost door: Corry in de categorie: Inspiratie Gepost op: 10 februari 2011 21:43 | 0 Reacties

Tags: ,

Ik heb, zoals zo veel mensen, meerdere liefdes. Grote liefdes, echte liefdes, geheime liefdes, van alles wat. Van die liefdes die niet alleen je hart verwarmen, maar zelfs in meer of mindere mate de motor zijn van je dagelijks bestaan. Een reden om op te staan en de dag weer blij te begroeten (nou ja, meestal dan...). Liefdes die ervoor zorgen dat je altijd iets leuks kunt gaan doen.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Dromen van reizen, dromen van de zon met de muziek van Elisa Vellia

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 8 februari 2011 22:01 | 2 Reacties

Tags: ,

Na decennialang I-podloos door het leven te zijn gewandeld, ben ik vorig jaar dan toch gezwicht. Aangestoken door verhalen als 'supermakkelijk in de auto' en 'onmisbaar op vakantie' kocht ik dan toch ook maar eens zo'n telefoongrote muziekbibliotheek (tweedehands, z.g.a.n. van een digibete opa van een aardige student). Een lege bibliotheek, dat wel, eentje in wording dus. Enfin, na de nodige aanloopstress (I-Tunes downloaden, Servicepack 2 nodig, niet mogelijk op 5 jaar oude laptop, nieuwe laptop gekocht) is het toch gelukt om een respectabele startvoorraad muziek van zo'n 850 nummers te vergaren. Nog 79.150 te gaan voor hij vol is...

2 reacties | Lees het volledige artikel

Gemengde peulvruchtensoep

Gepost door: Corry in de categorie: Koken en eten Gepost op: 4 februari 2011 19:58 | 0 Reacties

Tags:

Ik ben dol op soep. Zomer of winter, koud of warm weer, maakt me allemaal niet uit, het smaakt altijd. Vooropgesteld dat de soep zelfgemaakt is met lekkere (verse) ingrediënten. Natuurlijk maak ik regelmatig soep naar een recept (met wat variaties) maar vaak ook gooi ik maar wat bij elkaar in de pan, doe er bouillon bij en voilà, een nieuwe soep is geboren! Zoals ook onderstaande maaltijdsoep. Ontstaan vanuit het feit dat ik een keer een pak gemengde gedroogde peulvruchten kocht in Italië. Mijn Italiaans was niet echt op peil en ik heb dan ook maar geen moeite gedaan om de code van het recept op het pak te kraken. Ik heb de peulvruchten gewoon maar aangevuld met verse groente, een pak tomatenblokjes en bouillon. Zure room of crème fraîche smaakt ook altijd lekker in soep. In dit recept is gekozen voor zure room wat het heel fris en voorjaarsachtig maakt.

0 reacties | Lees het volledige artikel