Schatten op zolder

Gepost door: Corry in de categorie: Inspiratie Gepost op: 30 maart 2011 16:15 | 2 Reacties

Tags:

De kogel is door de kerk, de knoop is doorgehakt. De bovenverdieping wordt verbouwd. Het dak gaat eraf, er wordt een grote dakkapel geplaatst en de kamers opnieuw ingedeeld. Wat een zee aan licht en ruimte gaat dat opleveren, een fantastisch vooruitzicht. Maar tot het zover is dat ik de kamers kan gaan inrichten moet er wel nog het een en ander gebeuren.  En daarvan is het goedkeuren van de bouwofferte waarschijnlijk nog het gemakkelijkst.

2 reacties | Lees het volledige artikel

Rustig dagje

Gepost door: Corry in de categorie: Communicatie Gepost op: 25 maart 2011 20:12 | 1 Reacties

Tags:

Het is kwart over 8 als ik mijn PC aan zet. Ik gooi het raam open en laat de lente binnen en verheug me op een rustig dagje werken aan een nieuw project. Het is vrijdagochtend en het gebouw is nog vrijwel leeg. Ik haal thee, groet twee collega's en bedenk hoe heerlijk het is om op vrijdag te werken, een dag waarop veel mensen vrij zijn. Weinig telefoontjes, niet te veel vragen vanuit de organisatie en de vele mailberichten kan ik in elk geval gedoseerd bekijken. Vrijdag is voor mij het toetje van de week. Ik open mijn mailbox en lees dat er om 9 uur een spoedoverleg gepland is. Een uitbraak van vogelgriep. Ik zucht en grinnik tegelijk, deze dag gaat héél anders verlopen.

1 reacties | Lees het volledige artikel

Geen vaste verbintenissen

Gepost door: Corry in de categorie: Inspiratie Gepost op: 23 maart 2011 16:30 | 0 Reacties

Tags:

Ik ben net aan het afwassen als de telefoon gaat. Blij trek ik snel mijn handschoenen uit en ren naar de telefoon. Dat zal hem zijn! Mijn tot nog toe onbekende toekomstige minnaar die me al weken lang elke dag meerdere malen belt. Dat zie ik aan het nummerdisplay op de telefoon. Al twee weken lang elke dag een onbekend nummer en niemand die een boodschap inspreekt.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Hè, hè, ik heb het uit…

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 10 maart 2011 20:30 | 4 Reacties

Tags: ,

Vandaag dagje vrij. Van te voren had ik allerlei plannen om deze dag meer dan nuttig te besteden. Huis opruimen, twee uit hun bloempot gegroeide planten in de tuin zetten, boodschappen doen, doos met boeken uitzoeken, doos naar de kringloopwinkel brengen, een column schrijven, uitgebreid koken en nog zo wat kleine dingen die gedaan moeten worden. En wat heb ik gedaan? Ik heb vooral gelezen...

4 reacties | Lees het volledige artikel

Ithaka - Kavafis

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 10 maart 2011 12:55 | 2 Reacties

Tags: , ,

Mijn weblog begon ik in 2005 met het gedicht van Kavafis, Ithaka. Een prachtige ode aan het leven, aan het ervaren en het leren van alles van je tegenkomt op je levensweg. En voor mij ook de inspiratie voor de lange reis door Griekenland die ik in 2006 ging maken. Wat Kavafis ons met de wijze woorden wil vertellen is het waard om keer op keer ook jezelf weer te vertellen: begroet al het moois dat je tegenkomt, leer van alle ervaringen, benut de kansen en geniet van de dingen die op je pad komen. Vanochtend kreeg ik van een bevriende Griekenlandfan het gedicht in een bijzondere vorm toegestuurd.

2 reacties | Lees het volledige artikel