Dolce far niente

Gepost door: Corry in de categorie: Inspiratie Gepost op: 27 april 2011 15:21 | 0 Reacties

Tags: ,

Het kost me niet de minste moeite. Waar voor veel  activiteiten nog wat extra motivatie nodig is, wat extra vaart gezet moet worden om tot beweging over te gaan, geef ik me hier moeiteloos aan over. Het gaat helemaal vanzelf. En ik ben er nu achter dat dit iets is om  blij mee te zijn. Er worden boeken  over geschreven, seminars georganiseerd en cursus in gegeven. En mij lukt dit zomaar zonder enige inspanning! Zittend in de tuin, genietend van de zon, dompel ik mij onder in de loomte van de dag.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Een zonnige paasdag en lekker eten

Gepost door: Corry in de categorie: Koken en eten Gepost op: 25 april 2011 22:14 | 0 Reacties

Tags: , , ,

Wakker worden met de zon op je gezicht is de betere versie van ontwaken door de wake-up lamp van P. Zonder muziek maar met het getjilp van de vogeltjes om het huis stap ik vrolijk mijn bed uit. Beneden gooi ik de deur naar de tuin open en adem de nog koele lucht in. Het rondje door de tuin leert me dat de rozemarijn niet echt geschikt meer is om mee te koken en ook de tijm lijkt meer op een restje verdroogd gras dan op de smakelijke Mediterrane naamgenoot. Eigenlijk wist ik het ook wel, na deze strenge winter (en ik te laat was om de kruiden in te pakken) maar besluit nu dat ik, met het Paaslam voor vanavond in gedachten, toch hoognodig nieuw moet halen. Lang leve 2e Paasdag, de tuin- en meubelpaleizen zijn open!

0 reacties | Lees het volledige artikel

Vluchtelingen in Griekse havens belagen Nederlandse truckchauffeurs

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 22 april 2011 10:32 | 0 Reacties

Tags: , ,

Ik las net een artikel over de alsmaar toenemende 'overvallen' op Nederlandse truckchauffeurs in Griekse havens. In de havens van Patras en Pireaus zijn al jaren problemen met vluchtelingen die op allerlei creatieve of hardhandige manieren proberen in een vrachtwagen te komen. Om zo tussen de lading mee te liften op de boten naar Italiaanse havens en vandaar uit verder West-Europa in te trekken. De laatste weken worden de havens overspoeld met een toenemend aantal vluchtelingen uit landen in het Midden-Oosten, met name uit Libië.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Heimwee naar Griekenland

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 18 april 2011 21:48 | 0 Reacties

Tags: ,

Het overkwam me vanmiddag zonder waarschuwing vooraf. Zo'n algehele, totaal onverwachte overval. Heftig ook, brok in de keel, diepe zuchten, een brandend heimwee. Maar ook visioenen van blauwe luchten, warm zand, bloemen en buiten spelen. Zomerzon en een koele zee, geurende kruiden en bubbels in een glas. Kwam het door de lente die een zomerkarakter aan het krijgen is? Of misschien door de zinnenprikkelende muziek uit de CD-speler in de auto? Of de wachtrij voor de open brug waardoor ik met raampje open relaxed onderuit gezakt zat te wachten tot deze weer open ging? Wat de oorzaak ook was, de gevolgen zijn belangrijker. Griekenland in mind!

0 reacties | Lees het volledige artikel

Met een politiecommissaris op jacht in Athene

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 4 april 2011 19:55 | 0 Reacties

Tags: ,

Het is spannend als ik mee rij door de straten van Athene. Via de Pantepistimou richting centrum. Daar is het te doen, op het Sindagmaplein is een opstootje waar we ons mee moeten bemoeien. Commissaris Charistos springt uit de auto, rent op de groep af en... Nee, ik zit niet echt bij hem in de auto (gelukkig niet) maar rij astraal mee als ik de boeken over Kostas Charitas lees. Ontsproten aan de fantasie van Petros Markaris maar wel een tamelijk waarheidsgetrouwe weergave van de dagelijkse Atheense politiepraktijk. Markaris schrijft levendig en beeldend over de belevenissen van de commissaris. Over zijn werk, z'n leven en z'n dagelijkse strubbelingen met de ambtenarij, met de journalisten en met de vele soms vreemde figuren die hij ontmoet als hij op onderzoek uitgaat. Leuk, fascinerend en vooral ook erg herkenbaar voor wie vaker in Griekenland komt.

0 reacties | Lees het volledige artikel