Beloning

Gepost door: Corry in de categorie: Inspiratie Gepost op: 25 mei 2011 21:49 | 0 Reacties

Tags:

Er zijn klussen die niet zo eenvoudig zijn om aan te pakken en ook nog tot een goed einde te brengen. Zo'n klus waarbij je van te voren zucht, moed verzamelt, alle mogelijke voorbereidingen treft om je er dan heldhaftig in vast te bijten. Zo van hup, niet te flauw, aanpakken. Als je zo'n klus dan uiteindelijk hebt geklaard mag je jezelf daarvoor belonen vind ik. Groot stuk taart verorberen, een borrel achterover slaan, een nieuwe jas kopen of uit eten gaan. Dat soort werk. En zo zit ik dan nu op de bank aan de wijn met borrelnoten. Klus geklaard, beloning smaakt. Want vanavond ben ik met mijn kat naar de dierenarts geweest.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Filosofie

Gepost door: Corry in de categorie: Inspiratie Gepost op: 22 mei 2011 18:59 | 0 Reacties

Tags:

Mei is de maand van de filosofie. Het woord roept bij mij allerlei associaties op. Allereerst natuurlijk de oorsprong van het woord, afkomstig uit het Grieks. Filos = vriend, filáo = zoenen, sophos = wijsheid. Filosofie is dus zoiets als 'de wijsheid omarmen'. Vrij vertaald. Maar wat is wijsheid? En op welke manier kun je wijsheid omarmen en in je dagelijks leven toelaten? Een onderwerp om even over te filosoferen.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Licht leven

Gepost door: Corry in de categorie: Inspiratie Gepost op: 20 mei 2011 11:09 | 0 Reacties

Tags: ,

Vijf jaar geleden leefde ik een tijdje vanuit mijn auto. Nee, ik was niet uit mijn huis gezet. Ook geen dramatische scheiding met psychische wanorde als gevolg achter de rug. Ik had een sabbatical van een half jaar geregeld en trok vijf maanden met een kofferbak en achterbank vol kleding, boeken en ander noodzakelijk spul door Griekenland. Een heerlijke tijd! En niet alleen door de fantastische reis langs stille dorpen en ruïnes, spectaculaire kusten en uitzichten, de ontmoetingen met goden en andere grootheden, maar daarnaast ook door de eenvoud in het dagelijks bestaan.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Communicatiemanagement

Gepost door: Corry in de categorie: Communicatie Gepost op: 14 mei 2011 16:50 | 0 Reacties

Tags:

Organisaties zullen de komende jaren steeds meer gaan inzetten op communicatie in de zin van PR, lobby en relatieonderhoud. Het uitdragen van de organisatiewaarden en het managen van de reputatie staat centraal. Het verschuiven van de aandacht van de marketing van een merk of product naar communicatie door en over de organisatie, in relatie tot de behoefte van de relatie/klant, is naar mijn mening een goede ontwikkeling. Meer en meer gaat het om het beeld dat een burger of consument heeft van een organisatie, overheid of product en het vertrouwen dat hij daarin heeft. Het is dus wijs dat ingezet wordt op het realiseren van een goede relatie en een gunstige reputatie. Deze fungeren als basis voor een vruchtbare samenwerking en afname van diensten of producten. Een continue dialoog met relatiegroepen en klanten, fysiek en online, is een voorwaarde voor succes.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Piraeus, wereldhaven als vakantiestart

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 10 mei 2011 22:43 | 2 Reacties

Tags: , ,

'Hoe is het eigenlijk in Piraeus, kun je de boot naar de Cycladen daar makkelijk vinden?' vroeg iemand mij pas geleden. Ik was verrast door de vraag, had mezelf dat nooit zo afgevraagd toen ik voor het eerst ging eilandhoppen. Ik ging gewoon naar de haven en zou wel zien. Met als gevolg dat ik compleet overdonderd was door de grote hoeveelheid pieren, kades, boten en mensen toen ik het haventerrein opliep vanuit de metro. Allemachtig, wat is hier aan de hand? Visioenen van emigranten naar Amerika, bootvluchtelingen uit Verwegistan en heel veel school-en busreisjes die dezelfde dag hadden gekozen om te reizen. We namen de eerste de beste boot die we zagen liggen en richting Cycladen vertrok...

2 reacties | Lees het volledige artikel

Druk

Gepost door: Corry in de categorie: Inspiratie Gepost op: 8 mei 2011 18:39 | 0 Reacties

Tags: ,

Ik heb het druk. Terwijl ik zo relaxed mogelijk sta te strijken tollen de gedachten door mijn hoofd. Vanavond in elk geval nog X bellen en Y en Z een mailtje sturen. Een verhaal schrijven voor een verjaardag, een start maken met de voorbereiding voor een uitje van de vriendengroep en alvast nadenken over de presentatie die ik volgende week op mijn werk ga houden.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Een zomerse lentedag

Gepost door: Corry in de categorie: Inspiratie Gepost op: 8 mei 2011 16:08 | 0 Reacties

Tags:

Een warme stilte
op zondagochtend.
In de verte
hoor ik de zee
of is het de wind
die met de daken speelt.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Zomereten in de lente

Gepost door: Corry in de categorie: Koken en eten Gepost op: 6 mei 2011 22:28 | 0 Reacties

Tags:

Deze dagen zijn het toppunt van lente en zomer ineen. De lente ruik ik als ik naar buiten stap en de seringenboom z'n geuren afgeeft aan de lucht. De zomer voel ik als de zon mijn huid verwarmt. Nu is de zon op je vel op z'n lekkerst, als je de warmte nog kunt hebben en de zon nog geen schaduw eist. Zomer in de lente, dat is de zomer op z'n best. En deze vroege zomer vraagt om een zomerse maaltijd, terwijl ik geniet van de geuren in mijn tuin ga ik op mijn gemak maar eens bedenken wat dat dan zou moeten zijn.

0 reacties | Lees het volledige artikel