Buiten eten, altijd een feest(je)

Gepost door: Corry in de categorie: Koken en eten Gepost op: 20 augustus 2011 16:00 | 0 Reacties

Tags: ,

Vandaag is ons eindelijk weer eens een mooie dag beloofd. Ik geniet al bij voorbaat en besluit om in elk geval een volgend recept te  maken uit het kookboek 'De Griekse keuken thuis'. Kijkend bij de zomerrecepten (boek is op seizoen ingedeeld) kan ik eigenlijk niet kiezen. Misschien de lamssouvlakia? Eerst maar naar de supermarkt en daar eens in het vleesschap kijken. Ik besluit om een plak lamsbout te nemen en inderdaad souvlakia te gaan maken (maak a.u.b. nooit souvlakia met varkensvlees, dat is echt veel minder lekker).  Lamssouvlakia is snel klaar en op een zonnige dag als vandaag is dat dus erg  makkelijk.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Eigenwijs koken; niet altijd even handig

Gepost door: Corry in de categorie: Koken en eten Gepost op: 14 augustus 2011 22:09 | 0 Reacties

Tags: ,

Heb ik eindelijk door dat ik tussen zeven en acht uur 's avonds niet moet afspreken, niets moet plannen en er voor moet zorgen dat ik uiterlijk zeven uur de TV aanzet om naar Masterchef Australia te kijken, blijkt dat het programma in het weekend niet uitgezonden wordt! Enfin, gelukkig kom ik er tijdig achter en kan dan in elk geval genoeg aandacht aan mijn eigen uitprobeersel besteden. Want  vandaag ga ik een volgend recept koken uit ´De Griekse keuken thuis´: courgettebeignets van Alonnisos. Ik heb al veel vaker courgetteschijfjes, oftewel courgettekeftedes, gebakken, op diverse manieren maar nog nooit uit dit boek. En deze zijn echt heel anders, ik ben heel benieuwd!

0 reacties | Lees het volledige artikel

Kook de zomer op je bord met alle kleuren paprika

Gepost door: Corry in de categorie: Koken en eten Gepost op: 6 augustus 2011 16:48 | 0 Reacties

Tags: ,

Als ik wakker word en de luxaflex open doe zie ik een vaag zonnetje, dat eigenlijk nog niet goed weet hoe door de bewolking door te breken. Ik zucht. Het was natuurlijk voorspeld maar als de dag dan inderdaad wéér niet zonnig begint vind ik het toch jammer. Gelukkig blijkt al snel dat het best warm is buiten en na een kleine drie kwartier lijkt er ook nog redelijk wat zon door te komen en ga ik aan de wandel. Op de terugweg besluit ik om alvast de groente te kopen op de markt. Vandaag ga ik weer een recept uit 'De Griekse keuken thuis' koken en daarvoor heb ik onder meer paprika in drie kleuren nodig. En laten die nu net in grote stapels te koop zijn op de markt!

0 reacties | Lees het volledige artikel

Liefhebber van verse pruimen? Bak een pruimentaart!

Gepost door: Corry in de categorie: Koken en eten Gepost op: 3 augustus 2011 21:39 | 1 Reacties

Tags: ,

De afgelopen week kreeg ik een grote hoeveelheid pruimen, vers van de boom. Van de zachte, groen-gele pruimen heb ik jam gemaakt. Simpel recept met een verrassende toevoeging net vóór dat de jam in de potjes ging: een flinke scheut ouzo. Met als resultaat een heerlijke anijsachtige jam. De stevigere rood-gele pruimen verdwenen deels in een pruimentaart. Of eigenlijk meer een platte pruimencake, bestrooid met poedersuiker een feest om te zien. En lekker...

1 reacties | Lees het volledige artikel