Eindelijk... lekker lui ezel zijn

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 21 november 2011 18:57 | 1 Reacties

Tags: ,

Inmiddels is het alweer heel wat jaartjes geleden. Mijn eerste vakantie in Griekenland, het was een onvergetelijke week op Rhodos. Voor het eerst de Griekse geuren opsnuiven, een duik nemen in een turquoise blauwe zee en iedere avond smullen van zoveel mogelijk authentiek Grieks eten. Nou ja, voor zover we dat toen konden beoordelen dan. En, voor het eerst zien hoe het dagelijkse Griekse leven er uitzag. Op Rhodos wel te verstaan, en natuurlijk werd dat beeld deels beïnvloed door het ruim aanwezige aantal toeristen. Zo dachten wij aanvankelijk dat de ezels in Griekenland vooral werden ingezet als dierlijke taxi bij het vervoeren van toeristen naar de acropolis in Lindos...

1 reacties | Lees het volledige artikel

Stifado – een Griekse klassieker met rundvlees

Gepost door: Corry in de categorie: Koken en eten Gepost op: 12 november 2011 21:20 | 0 Reacties

Tags: ,

In mijn boekenkast staat bijna anderhalve meter kookboeken. Allerlei genres, kookstijlen en keukens. Kookboeken, lezen doe ik ze vaak, er echt uit koken een stuk minder. Natuurlijk, als ik een ingewikkeld gerecht helemaal volgens het boekje wil of moet koken (wil ik meestal niet), dan volg ik minutieus het recept. Maar verder blader ik ze vaak alleen maar door als inspiratiebron. Of als start-up, waarbij ik me veel te gemakkelijk laat verleiden om toch allerlei dingen anders te doen. En natuurlijk is zo'n boek handig om te checken of smaken bij elkaar passen of wat voor eigenschappen (en calorieën!) bepaalde ingrediënten hebben. Vandaag wil ik proberen om weer eens volgens het boekje te koken, uit De Griekse keuken thuis.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Nieuwe premier in Griekenland - gaat hij het land redden?

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 11 november 2011 10:02 | 0 Reacties

Tags: ,

Griekenland heeft een nieuwe premier, Lukas Papadimos. Gaat hij het land redden? Heeft hij de ideeën, de kracht en de bindingsvaardigheden om werkelijk iets te betekenen voor Griekenland? Het is goed te beseffen dat niet alleen de crisis van de laatste jaren deze catastrofe heeft veroorzaakt. Natuurlijk, het heeft het debacle versneld, maar er is veel meer aan de hand.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Het is herfst – tijd voor een Griekse linzensoep

Gepost door: Corry in de categorie: Koken en eten Gepost op: 6 november 2011 22:24 | 0 Reacties

Tags: ,

Wat gaat zo'n weekend toch hard! Gisteren de hele dag op stap, dagje vriendinnengeklets in Alkmaar, laat thuis en vandaag plannen om een beetje op te ruimen. Het is een grijze dag, de zon heeft geen zin en na de middag besluit ik om eerst maar eens wandeling te maken. Mooi moment om ook even na te denken wat er vanavond op tafel gaat komen. Al na 5 minuten komt de inspiratie, het wordt linzensoep. In het heerlijke kookboek 'De Griekse keuken thuis' staat een recept en dat is zo eenvoudig dat ik uit m'n hoofd weet wat er in moet. Linzen en tomaat in blik heb ik altijd in huis, de wortel ga ik nu kopen.

0 reacties | Lees het volledige artikel