Confetti

Gepost door: Corry in de categorie: Inspiratie Gepost op: 30 oktober 2012 19:42 | 0 Reacties

Tags:

Vandaag eindelijk weer eens op tijd thuis. Op tijd is als het a) nog licht is buiten, b) de katten mij nog niet aanvallen vanwege het late uitserveren van de brokjes en c) ik in theorie nog een lange wandeling zou kunnen maken voordat ik ga koken. Terwijl ik mijn spullen in de auto bij elkaar hark, bedenk ik dat de zon zelfs nog schijnt. Het is een uitnodiging om nog even aan de wandel te gaan en een kwartiertje later loop ik dan ook in de late zonnestralen langs de oever van de Vest. De lucht is nog helderblauw, het water van de Vest is rimpelloos en het gras bezaaid met gele en rode confetti uit de bomen, als een pointillistisch schilderij van Monet.  Bijna gedachteloos loop ik er doorheen tot ik plotseling tot mijn schrik besef dat het herfst is. Blaadjes, paddenstoelen, herfst! Hoe kan dat zo ineens, heb ik iets gemist? Ik kijk om me heen en zie onmiskenbaar de tekenen van de herfst. De bomen langs de oever zijn bruin en geel, de zon staat laag, het ruikt zwaar en vochtig en ik voel de druk van de atmosfeer.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Griekenland van A tot Z: de letters D en E

Gepost door: Corry in de categorie: Gepost op: 21 oktober 2012 21:10 | 3 Reacties

Tags: ,

De volgende letters in de serie Griekenland van A tot Z, de D en E. Ik bedenk wel  dat door wat suggesties te noemen ik vast andere plaatsen te kort doe! Wie wil kan dan ook gerust aanvullen. Mijn bijdrage gaat over Delphi, Dimitsana, Evia en Epirus.

3 reacties | Lees het volledige artikel

Fietsen van Athene naar Delphi

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 19 oktober 2012 22:45 | 0 Reacties

Tags: ,

Wat een heerlijk vooruitzicht om aan het eind van een drukke week de vrijdagavond op de bank door te kunnen brengen. Muzikaal omlijst door Glykeria, Remos, Notis Sfakianakis en vele anderen geniet ik van wijn, pistache en mijn boek. Nog vier hoofdstukken te gaan en Rosita is net in Patras aangekomen. Op de fiets naar Delphi...

0 reacties | Lees het volledige artikel