Biologische olijfolie uit Evia - Griekenland

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 6 januari 2020 19:49 | 0 Reacties

Tags: , ,

assets/2020/_resampled/SetWidth135-4e-persing.jpg

Vrienden van mij wonen sinds enkele jaren in Rovies op het eiland Evia. Ze hebben een olijfboomgaard met 80 bomen en maakten afgelopen jaar voor het eerst zelf hun olijfolie. Voorheen werd dit gedaan door bevriende inwoners van het dorp. Omdat ze hun (biologische) olijfolie voor het eerst ook op beperkte schaal gaan verkopen, vroeg ik Susan om een gastblog te schrijven op deze website. Heb je belangstelling voor hun heerlijke (weet ik uit ervaring!) olijfolie, dan kun je deze bestellen via de site. Levering voorjaar 2020. 

0 reacties | Lees het volledige artikel

Kat op Poros

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 1 juni 2019 15:46 | 0 Reacties

Tags: , , ,

assets/2019/Poros-mei-juni/_resampled/SetWidth135-IMG8933.jpg

Voor veel mensen die regelmatig naar Griekenland gaan zorgen de overal aanwezige katten voor extra charme. Ze zijn meestal best fotogeniek, leuk om naar te kijken en vaak verrassend aaibaar. Bij ons huis op Poros hoort ook een kat, soms zelfs meerdere, maar op dit moment hebben we alleen een aardige oranje-witte kater. Hij past op het huis, verjaagt andere katers van het terrein en laat elke dag mauwend weten dat hij blij met ons is. 

0 reacties | Lees het volledige artikel

Daar gaan we weer.. op naar Poros

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 27 mei 2019 19:48 | 0 Reacties

Tags: , , ,

assets/2019/Poros-mei-juni/_resampled/SetWidth135-IMG8948.jpg

Ineens is het zaterdag en zingt m'n telefoon me om 5.15 wakker met het bekende Griekse liedje. Ik zucht toch even diep want dit tijdstip is niet mijn favoriete moment om op te staan. Maar aangezien ik in de trein van half zeven wil zitten en ik daarvoor nog wel wat moet doen, kom ik toch maar overeind en schiet in de doe-stand. En zowaar, om half zeven plof ik in de trein neer en vertrouw er maar op dat ik niets vergeten ben. Ik heb op Schiphol in elk geval alle tijd voor koffie, een verlaat ontbijt en om eventueel ook nog wat vergeten spullen te scoren. 

0 reacties | Lees het volledige artikel

Boekenmarkt Middelburg 5 mei

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 28 april 2019 11:28 | 0 Reacties

Tags: , , ,

assets/2012/_resampled/SetWidth135-Griekse-hoekje.jpg

Vandaag over een week, 5 mei, is er weer een grote boekenmarkt in Middelburg. Wij zijn ook weer van de partij, met onder meer een grote collectie Griekenland gerelateerde boeken (Nederlandstalig) en een collectie Grieke literatuur (in het Nieuwgrieks). De weersvoorspellingen voor 5 mei lijken heel aardig, hopelijk blijft het zo!

0 reacties | Lees het volledige artikel

Droomhuisje te koop op Syros

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 13 januari 2019 09:29 | 0 Reacties

Tags: , ,

assets/Huisje-A-en-L/_resampled/SetWidth135-balcony-view-3.JPG

"Nee, echt?" was het eerste wat ik zei toen ik hoorde dat vrienden van mijn hun vakantiehuis op Syros te koop gaan aanbieden. Het is niet zomaar een huisje, het is een prachtig gerestaureerd authentiek huisje met schitterend uitzicht op de omringende velden, de stad Ermoupoli en natuurlijk de zee met o.a. de eilanden Tinos en Mykonos aan de horizon. En het is echt, ze gaan het doen. Reden is hun wens om nu de rest van Griekenland beter te leren kennen...

0 reacties | Lees het volledige artikel

Zon en wolken: herfst op Poros

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 28 oktober 2018 19:05 | 0 Reacties

Tags: , , ,

assets/2018/Oktober/_resampled/SetWidth135-IMG7395.JPG

Wéken naar uitgekeken. En dan is het eindelijk toch 17 oktober en stap ik om 6.45 in de trein naar Amsterdam en na paar uurtjes vliegveld om 12.00 op het vliegtuig naar Athene. Heerlijk, herfst in Griekenland. Met voorlopig volgens de voorspellingen veel zon. We landen om 16.00 uur in Athene en een klein uurtje later koerst onze auto richting Artemida, de eerste stop. De navigatie wijst ons de weg...

0 reacties | Lees het volledige artikel

Dag Bas

Gepost door: Corry in de categorie: Inspiratie Gepost op: 9 april 2018 21:39 | 0 Reacties

Tags: ,

assets/2018/_resampled/SetWidth135-Winnende-foto2.jpg

Toekijken vanaf de keukentafel als ik aan het koken ben. Een stukje eierkoek of een lik yoghurt bietsen als ontbijt. Demonstratief het etensbakje uitlikken als het al heel lang leeg is, onderwijl verwijtend mijn kant op kijken "snap je nu nog niet dat ik brokjes wil?". Voetknuffelen, wilde spelletjes spelen, voetballen met Lola en alle steentjes en schelpjes uit een schaal mikken. Het is sinds twee weken verleden tijd, Bas is er niet meer en we missen hem nog elke dag.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Zoete herinneringen van een reislustige tweeling

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 7 januari 2018 21:03 | 0 Reacties

Tags: ,

assets/2018/_resampled/SetWidth135-IMG7928.JPG

Ze zijn er jaren mee bezig geweest, vooral in hun hoofd. Anke en Lienke van Nugteren, doorgewinterde reizigers en vooral geboren vertellers, ontvingen vorige week hun nieuwste boek van de drukker. "Zijn jullie een tweeling?" is de meest gehoorde vraag in hun leven en als ze daar antwoord op gaan geven kun je er het beste een wijntje bij nemen. Eenmaal aan het vertellen, houden ze niet zomaar weer op. En dan is er nu het boek, over hun reizen naar het Midden-Oosten en natuurlijk naar Griekenland, waar ze zich uiteindelijk (in deeltijd) hebben gevestigd.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Foto's vakantie Poros

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 16 juli 2017 12:02 | 2 Reacties

Tags: ,

assets/Uploads/_resampled/SetWidth135-IMG3826.JPG

De weken op Poros zijn voorbij gevlogen. Ik had meer plannen dan tijd, iets waar je vaker tegenaan loopt op vakantie. Het was geweldig om zes weken door te brengen op één plaats en dan ook nog in een 'eigen huisje' op een mooie plek. 

2 reacties | Lees het volledige artikel

Regen in juni

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 17 juni 2017 18:34 | 0 Reacties

Tags: ,

assets/Uploads/_resampled/SetWidth135-IMG3604.JPG

Zondag 11 juni komt de volgende huisgenoot aan. Christel arriveert met de Flying Dolphin van 15.00 uur en net voordat de boot aanlegt begint het te regenen. Gelukkig zachtjes, maar zodra we het terras van Rota hebben bereikt gaat het gieten. Tijd dus om uitgebreid te gaan lunchen! Tegen vijven kunnen we droog naar huis lopen maar terwijl we de laatste treden nemen tot aan de voordeur begint het opnieuw te plenzen. Om de komende uren niet meer te stoppen... Is dit Griekenland in juni?

0 reacties | Lees het volledige artikel

1 2 3 4 534