Piraeus in de regen

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 9 juni 2014 18:21 | 0 Reacties

Tags: ,

"Pano" (boven). De Griekse puber zegt het met een blik van 'hoe kom je in hemelsnaam dan hier verzeild' als ik haar vraag waar de trein naar Piraeus vertrekt van het bijna verlaten station Ska, in een buitenwijk van Athene. Per vergissing namen we vanaf het vliegveld de suburbain in plaats van de metro. We waren al eens eerder met deze trein naar Athene gereisd, wat prima ging. Maar de route naar Piraeus blijkt meer hindernissen te hebben.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Bijna onderweg naar... de Cycladen

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 29 mei 2014 19:02 | 0 Reacties

Tags: ,

De voorbereidingen zijn gestart. Overal liggen spullen die mee moeten, de laatste boodschappen zijn gedaan, er is gepoetst in huis, het logeeradres voor de katten geregeld net als de verzorging van planten en tuin. Nog twee dagen en drie nachten en we zijn op pad naar Zaventem om ergens rond half negen 's avonds in Athene te landen. Druk, druk voor het zover is, dat wel. Want al is al veel gedaan, er staat ook nog wel wat te wachten.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Middelburg boekenstad - 140 kramen en één ervan in Griekse sferen

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 19 april 2014 15:23 | 0 Reacties

Tags: ,

Over twee weken en een dag is het zover, 4 mei is het Middelburg Boekenstad. Bijna 140 kramen op de markt en één daarvan is in Griekse sferen. Zo'n 250 Griekenland gerelateerde boeken staan nu nog deels op de boekenplanken, maar de komende week worden ze zorgvuldig ingepakt en gereed gezet voor de markt. En daar zitten veel nieuwe vondsten bij van het afgelopen jaar! Wij staan voor de derde keer op deze markt. Afgelopen twee jaar was het druk, gezellig en erg leuk om met tal van bezoekers te kletsen over Griekenland en vakanties in dat prachtige land. Ik kijk er weer naar uit. Hieronder een voorproefje van wat meegaat...

0 reacties | Lees het volledige artikel

‘Ouderwets’ eilandhoppen op de Cycladen

Gepost door: Corry Brand in de categorie: Gepost op: 23 maart 2014 20:30 | 0 Reacties

Tags: ,

En dan is de vlucht naar Athene nu toch geboekt! Met als doel weer eens ouderwets te gaan eilandhoppen. Gewoon een vlucht regelen en verder niks, zien waar de wind naar toe waait. In de hoop dat hij in elk geval uit het noorden komt, want de Cycladen staan op het programma. Tja, ouderwets eilandhoppen.  Terwijl ik dit opschrijf schiet ik in de lach en bedenk dat ouderwets relatief is. Hoe ben je ouderwets in het internettijdperk? 

0 reacties | Lees het volledige artikel

Boeiend verhaal over een ‘Hemelvaart’ op Paros

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 17 februari 2014 22:17 | 0 Reacties

Tags: , ,

Het boek lag al een tijdje op tafel en steeds stelde ik het moment  van lezen uit. Het verheugen op het lezen van een boek maakt deel uit van het pret, dus het is niet erg om er even mee te wachten! Afgelopen vrijdagavond ben ik er dan toch in begonnen. 'Hemelvaart' van Judith Koelemeijer vertelt het verhaal van een stom ongeluk op het Griekse eiland Paros.  Een ongeluk met invloed op de levens van veel mensen.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Super lekkere gehaktballetjes in tomatensaus

Gepost door: Corry in de categorie: Koken en eten Gepost op: 2 november 2013 21:55 | 0 Reacties

Tags: , , ,

Leek het in oktober nog alsof de pompoenen zich hadden vergist in het seizoen, inmiddels weten we wel beter. Storm en regen kondigden deze week aan dat er nu geen ontkomen meer aan is. Het is echt herfst geworden en tijd om lekker binnen te blijven. Bij de kachel, met een glas wijn en een goed boek. En lekker warme gerechten. Daarom heb ik vandaag maar weer eens iets gekookt uit het geweldige Griekse kookboek 'De Griekse keuken thuis': gouvarlakia, super lekkere lekkere gehaktballetjes in tomatensaus.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Even nagenieten

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 2 oktober 2013 20:46 | 2 Reacties

Tags:

En dan ... zijn er ineens drie maanden voorbij. Juli, augustus, september, maanden vol zon, zomer, buiten eten, wijntje drinken, gezelligheid en veel werk. Geen idee waar de uren, dagen en weken mee gevuld zijn geweest maar de zomermaanden zijn definitief voorbij. In mijn hoofd zijn veel verhaaltjes geboren maar geen een is hier op het blog verschenen. Niets, nada, tipota. Geen excuus, het kwam er gewoon niet van. 

2 reacties | Lees het volledige artikel

Paros en Santorini

Gepost door: Sylvia in de categorie: Griekenland Gepost op: 25 juli 2013 21:24 | 1 Reacties

Tags: , ,

Gastblog van Sylvia en Ronald; 26 mei - 1 juni 2013
Zondag 26 mei nemen Ronald en ik afscheid van Corry en varen we naar Paros. Het hotel heeft uitzicht op zee en haven, dus dat is al genieten. In vergelijking met Naxos is het erg stil op Paros en we missen de gezelligheid van Naxos.

1 reacties | Lees het volledige artikel

Reis door acht landen volbracht

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 20 juli 2013 16:52 | 0 Reacties

Tags:

Vrijdagochtend rijden we na een lekker ontbijtje op het gemakje weg, nog even op zoek naar een supermarkt ('bestelling' van een kennis in Nederland regelen) en dan op naar Trier. De grens is verrassend dichtbij, via een ingenieus parcours (paar rondjes rijden) stuiten we ineens op twee douaniers die diverse auto's van de weg plukken, maar ons niet! En zo zitten we al snel op de weg richting Bazel.

0 reacties | Lees het volledige artikel

Naar huis… maar eerst nog het Comomeer

Gepost door: Corry in de categorie: Griekenland Gepost op: 4 juli 2013 21:56 | 0 Reacties

Tags: , ,

En dan is het toch opeens woensdag 3 juli en is de laatste dag in Griekenland aangebroken. Snif. Ook een reisje van acht weken komt dus blijkbaar gewoon een eind, en wel vandaag. We trakteren onszelf op een lekker 'Grieks ontbijt' (volgens de menukaart) en genieten nog even van het uitzicht op de mooie baai in Parga. Het ontbijt bevat zelfs tiropitta en spanakopitta (kaas- en spinaziepasteitjes), dus ook de lunch is al deels geregeld.

0 reacties | Lees het volledige artikel

1 2 3 4 5 634