CS Boek, een uit de hand gelopen hobby

Ik las mijn eerste woordjes toen ik 4 was. Mijn vader leerde mij met zelf geschreven kaartjes geduldig het verschil tussen huis, tas en boek. En vast nog een heleboel andere praktische woordjes, helaas heb ik de kaartjes niet meer. Al snel las ik alles waar letters op stonden, van enveloppen tot boodschappenbriefjes, en van speciaal voor mij gekochte kinderboeken tot meer en minder interessante lectuur in kast en krantenbak. Op school las ik de leesboekjes zo snel als ik kon, want erg nieuwsgierig naar het slot. Ondertussen probeerde ik in het tempo van de op dat moment hardop lezende klasgenoot bij te houden waar we waren, zodat ik bij een onverwachte leesbeurt toch nog enigszins op de goede plaats kon beginnen.

Ik ben eigenlijk nooit opgehouden met lezen. En nu, heel veel jaren later bezoek ik bijna wekelijks snuffel-, rommel- en boekenmarkten en koop alle boeken die ik leuk, interessant of mooi vindt. Voor mezelf, om te lezen of door te kijken, maar ook voor anderen. Ik hoef ze echt niet allemaal te houden. Soms is even doorbladeren genoeg en mogen ze daarna naar een nieuwe liefhebber. Waar het mij om gaat is dat boeken die met zorg zijn geschreven, uitgegeven, uitgezocht en bewaard een tweede leven kunnen beginnen op een andere boekenplank. Daarom verzamel ik samen met mijn zus (net zo leesgek..) steeds weer tal van mooie, interessante, leuke en aparte boeken in onze hobbyshop   CS Boek. Veel van onze boeken hebben we gelezen of minimaal goed door gekeken, wat altijd van pas komt om op de markt iemand gericht te adviseren.

Griekelandboeken

Hobby
Eigenlijk is CS Boek dus een uit de hand gelopen hobby. Boeken verzamelen, lezen, bewaren en weggeven werd gevolgd door op kleine schaal boeken verkopen via snuffel- en boekenmarkten en sinds een paar jaar ook via internet. Het is erg leuk om te doen en heeft in de loop der tijd bijna verslavende vormen aangenomen... We verkopen diverse soorten boeken: literatuur, detectives, thrillers, thematische boeken, reisliteratuur, romans, biografieën, creatieve boeken, enzovoort.  Een specialiteit (als je het zo mag noemen) van mij zijn de boeken die met Griekenland te maken hebben (hoe kan het ook anders... Wink), of van Griekse auteurs, en kookboeken. Van de eerste heb ik een verkooplijst op deze site samengesteld, van de kookboeken wil ik die nog gaan maken. Ik verzamel vooral bijzondere en mooie kookboeken, die bovendien nog in erg goede staat zijn.

CS Boek op Facebook: http://www.facebook.com/#!/CsboekMiddelburg met nieuws over boeken, markten en af en toe een leuke aanbieding

CS Boek op Bol.com: http://www.bol.com/nl/2ndhand/2ndhand_seller.html?sellerId=45468;

CS Boek op Boekwinkeltjes.nl: http://csboek.boekwinkeltjes.nl/

Griekenlandgerelateerde boeken op Onderweg naar Ithaka.nl en in onze webshop van Bol.com.


diverse boeken

 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments