Daar gaan we weer.. op naar Poros

Gepost door: Corry Gepost op: 27 mei 2019 | 0 Reacties

Tags: , , ,

assets/2019/Poros-mei-juni/_resampled/SetWidth260-IMG8948.jpg

Ineens is het zaterdag en zingt m'n telefoon me om 5.15 wakker met het bekende Griekse liedje. Ik zucht toch even diep want dit tijdstip is niet mijn favoriete moment om op te staan. Maar aangezien ik in de trein van half zeven wil zitten en ik daarvoor nog wel wat moet doen, kom ik toch maar overeind en schiet in de doe-stand. En zowaar, om half zeven plof ik in de trein neer en vertrouw er maar op dat ik niets vergeten ben. Ik heb op Schiphol in elk geval alle tijd voor koffie, een verlaat ontbijt en om eventueel ook nog wat vergeten spullen te scoren. 

Dat laatste blijkt niet nodig en ik ben ruim op tijd bij de gate, maar het vliegtuig helaas niet. We vertrekken met ruim een half uur vertraging, gelukkig hoef ik niet meteen een boot te halen. Vanavond meeting met zus en zwager in Piraeus, waar we bij het inmiddels vertrouwde Ammos aan de Mikrolimano gaan eten. Voor mij de eerste vakantie-avond, voor hen de laatste. Leuk om nog even samen te eten, omdat we elkaar op Poros dus afwisselen. 

Bus

Boot

Met de bus onderweg naar de haven

Eten

Eten bij Ammos, Mikrolimano

 

De volgende morgen zwaai ik hen uit en na een lekker ontbijt in een koffietentje tegenover pier 8 stap ik op de Fivos naar Poros. Het is heerlijk aan dek in de zon en ik verheug me op de tocht, die via Aegina en Methana zal gaan. Meestal nemen we een snelle Flying Dolphin of Flying Cat, maar als je geen haast hebt en het is mooi weer gaat er niets boven een ouderwetse veerboot!

 

Boot

Uitzicht vanaf de boot

Tegen twee uur loop ik het haventerrein op Poros af waar ik wordt opgewacht door een vriendin die op Poros woont. We stappen meteen in het (nieuwe) eilandbusje, dat ons onderaan de trap naar ons huis brengt. Wat een ongekende luxe, een bus met bushalte zo dichtbij. Als ik het terras van het huis op loop en het vertrouwde uitzicht zie, lijkt het alsof ik niet ben weggeweest!

Boot

Kat

Ook de 'huis'kat Tshibo is al snel weer present Smile

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments