De laatste twee ‘echte’ vakantiedagen – Venetië

Gepost door: Corry Gepost op: 15 juli 2009 | 0 Reacties

Tags: , ,

Rond 12.00 uur vrijdag lopen we ons hotel (Guidi) uit op weg naar de bushalte, die hier zo'n 200 meter vandaan is. Je bent op die manier zonder gedoe in een minuut of 10 in Venetië. Het weer is heerlijk, beetje bewolkt en heerlijke temperatuur. De stad blijkt niet echt overvol te zijn, behalve natuurlijk de standaard attracties als het San Marco plein (waarom denk ik toch steeds aan Marco van B.??) en de Rialtobrug en omliggende straten. We dolen dan ook heerlijk rond door de smalle straten. Het is een stad waar je richtinggevoel je regelmatig in de steek laat, maar waar je dat niet erg vindt. Alleen als je echt ergens naar toe wilt heb je even een probleem. Dan is het turen op een plattegrond met veel te kleine lettertjes... Niettemin slagen we er in om eind van de middag naar de kade van het grote kanaal te gaan voor een cappuccino en het langskomen van ... de Zeus-Palace! Ik heb medelijden met de vrolijk zwaaiende passagiers, die de komende 24 uur op de boot moeten doorbrengen. Al vergoedt het einddoel natuurlijk veel !!

Daarna hebben we weer genoeg puf voor een volgende tocht door de stad, waar je eindeloos in rond kunt blijven dwalen. Achter iedere hoek kan een verrassing wachten. We eten een heerlijke wrap bij een super glas wijn op een klein pleintje. Geen idee meer waar, de plattegrond zit inmiddels in de tas. Tijd- en plaatsloos genieten op z'n Italiaans...

Zaterdag willen we vroeg richting stad, wat natuurlijk mislukt. Ten eerste omdat de plattegrond nog in de hotelkamer ligt, als wij al bij de bushalte staan. Waar we uiteraard even om gaan en tegelijkertijd besluiten dat we dan ook nog wel even de grote supermarkt inkunnen om water (en amaretto di Sarono..). Tja en als je dan ook nog allerlei leuks in andere etalages ziet is het al met al dus ineens elf uur voordat je in Venetië loopt. We besluiten vandaag in eerste instantie een poos zonder plattegrond in een bepaald deel rond te gaan dwalen, wat uitstekend bevalt. En eind van de middag weer naar de kade van het kanaal voor de uittocht van de boten. Dit keer varen ook drie grote cruiseschepen langs. Het valt me nu op dat ze allemaal door één of twee sleepboten worden begeleid. De grote cruisers vóór en achter, de anderen alleen achter. Gek gezicht, net of de cruiseboot de sleepboot trekt! Blijken als loods te fungeren.

Ook vandaag eten we weer een superijsje bij ijssalon Nico, eventjes voorbij de busboothalte 'Zattere'. Heerlijk, heerlijk!

Het kopen en gebruiken van bus/boottickets is trouwens een heel gedoe nu ze over zijn gegaan op een chipkaart (à la Rotterdam). Het apparaat werkt niet echt handig (of wij zijn zo onhandig) en de gebruiksaanwijzigen zijn onduidelijk, zodat we grotendeels illegaal reizen. De frequentie van bus en boot is trouwens super, dus toch wel heel gemakkelijk vervoer naar en in Venetië. Zo met de auto vind ik Mestre wel een uitstekende uitvalsbasis.

Wat is eten in Italië toch een feest, vandaag doen we dat in een kleine osteria aan een van de vaarten waar tevens een gondel zijn startplaats heeft. Zodat we de onderhandelingen goed kunnen volgen... We eten superlekker, zitten fantastisch en genieten van de onverwachte rust op dit plekje. De laatste uurtjes zijn voor de laatste winkels (ja, ja, in Venetië moet je natuurlijk op tassenjacht, ik bezwijk dan ook voor twee onweerstaanbare exemplaren!) en het kopen van wat proviand voor de terugreis. Zondag staat een ca. 10 uur durende rit naar Trier op het programma!

 

 

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments