Donkere wolken boven Griekenland

Gepost door: Corry Gepost op: 13 mei 2013 | 4 Reacties

Tags: ,

De donkere wolken boven Patras spreken boekdelen. Hier even geen zonovergoten Griekenland, zinderend van de warmte en loom als een schildpad in de zon. Ik wil het zeker weten en loop nog even naar het bovendek, voordat we de auto op moeten zoeken. De opluchting is groot als ik merk dat het er weliswaar dreigend uitziet boven land, maar dat de temperatuur nog steeds heerlijk is als je uit de wind blijft. De aanblik van de brug der bruggen zorgt voor een opwindend gevoel, het is echt, we zijn er. Bijna dan, en dat dreigt nog even mis te gaan als we even later met de lift naar het autodek gaan. Waarom staat er bij de liftknopjes geen keuze voor garage 7? We kunnen kiezen uit 2, 3 of 4 en in geen van deze garages staat onze auto...

Zucht. Het zal weer eens niet zo zijn, hebben we echt niet goed opgelet bij het verlaten van de garage zaterdag? Tussen rijen vol Griekse auto's en joekels van vrachtwagens zoeken we naar een klein blauw Nederlands Golfje en krijgen visioenen van een wanhopige zoektocht zonder resultaat. Totdat we bedenken dat er dan toch straks in elk geval nog maar één auto over is. Terwijl we nog wat trappen op en af stormen zien we ineens nog een deur die we niet in zijn geweest en hoera... daar komt de herkenning. Sylvia ziet de auto staan terwijl ik vol verbazing het bordje op de muur lees: garage 7! Het zal vast Grieks logisch in elkaar zitten, maar garage 7 was geen keuze in de lift en ook in het trappenhuis niet te zien. Maar pfff we kunnen weg!

brug Andirio Rio

Kalogria
Eenmaal van de boot rijden we richting Kato Achaia, hier gaan we straks een doos boeken bezorgen en we bedenken dat het handig is om in deze buurt even op adem te komen. We pakken de kustweg, die zoals al snel blijkt echt heel erg 'kustweg' te zijn namelijk een weg naast een inmiddels woest tekeer gaande zee. De auto krijgt regelmatig een zeebad en Syl vraagt om de 10 meter of ik niet teveel naar rechts wil gaan. Toch  maar terug naar de grote weg dus en we besluiten door te rijden naar de uiterste noordwesthoek van de Peloponnesus, naar Kalogria om precies te zijn. Een klein gehucht met een paar hotels (volgens het boekje; er is er één open) en een strandje, aan de rand van het Nationaal Park Strofilias. Het stormt er behoorlijk maar dat mag de pret niet drukken, het hotel is prima en er is internet. Maandagochtend schijnt de zon en we rijden naar wat plaatsjes in de buurt, super Griekse en nog geen toerist te bekennen hier. We worden al snel verrast door een meer dan hevige hoosbui die al het stof weer voor even van de wegen afspoelt en blijven gewoon doorrijden tot het droog is. Nieuwsgierig naar Loutra Kounoupeli rijden we nog even door naar de kust, misschien een heuse spa in de buurt? Tja, wellicht in vervlogen tijden, wat nu rest is een verlaten bouwval met zicht op een mooie baai waar wat vissersboten dobberen.

Kounoupeli

Terug in Kalogria maken we een lange wandeling in het nationaal park, een prachtige omgeving waar heerlijke geuren van het bos en een rustgevende stilte hand in hand gaan met zacht ruisen van de zee. Helemaal opgeladen ploffen we in de loop van de middag bij het zwembad neer, even genieten van de warme zon en plannen maken voor de komende dagen. We trekken oostwaarts, morgen bekijken of we via welke route, afhankelijk van de weersverwachting.

Natuurgebied

Natuurgebied2


 

 

Plaats je reactie

Comments

 • Dank voor jullie berichtjes, we zitten nu in Tolo en genieten volop. Morgen rondje door de regio. Morgenavond plaats ik weer een blog.

  Posted by Corry, 15/05/2013 9:53pm (9 years ago)

 • Hallo meisjes: jullie zijn goed en veilig aangekomen in Griekenland. Fijn! Hier in NL is het koud en nat, maar toch is de was aan de lijn droog gewaaid. Zal ik komend weekend weer eens erwtensoep maken? Groeten van Gisela

  Posted by Gisela, 15/05/2013 7:04pm (9 years ago)

 • Hoi Corry, ik heb je vorige week niet meer gesproken daarom alsnog heel veel plezier in Griekenland.

  Posted by Carla van Dijk, 14/05/2013 1:49pm (9 years ago)

 • Jammer hè al die "Loutra's" in deplorabele toestand.

  Posted by Mary Janson, 14/05/2013 11:44am (9 years ago)

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments