Dromen van reizen, dromen van de zon met de muziek van Elisa Vellia

Gepost door: Corry Gepost op: 8 februari 2011 | 2 Reacties

Tags: ,

Na decennialang I-podloos door het leven te zijn gewandeld, ben ik vorig jaar dan toch gezwicht. Aangestoken door verhalen als 'supermakkelijk in de auto' en 'onmisbaar op vakantie' kocht ik dan toch ook maar eens zo'n telefoongrote muziekbibliotheek (tweedehands, z.g.a.n. van een digibete opa van een aardige student). Een lege bibliotheek, dat wel, eentje in wording dus. Enfin, na de nodige aanloopstress (I-Tunes downloaden, Servicepack 2 nodig, niet mogelijk op 5 jaar oude laptop, nieuwe laptop gekocht) is het toch gelukt om een respectabele startvoorraad muziek van zo'n 850 nummers te vergaren. Nog 79.150 te gaan voor hij vol is...

De muziek is geheel geript van grotendeels mijn eigen CD's want downloaden is me nog niet geluktSmile. Enfin, niet belangrijk, mijn I-pod is er klaar voor, nu ik nog. In de auto prop ik nog steeds een CD in het laatje (want radio uit het stenen tijdperk), maar in huis staat inmiddels een I-podstation waar zo maar muziek uitkomt als ik de I-pod erin zet. Hoera. Maar minstens net zoveel hoera voor mijn oeroude CD-speler die dankzij datzelfde station ook weer nieuw leven ingeblazen is. Met op dit moment een werkelijk prachtige Griekse CD, die ik meteen maar op repeat heb gezet. Het album Ahnaria van de zangeres Elisa Vellia is als een zomerdroom.

Licht, melodieus, hier en daar wat jazzy en bovenal met een zomerse onbezorgde Griekse sfeer (al is de muziek anders dan je misschien gewend bent bij Griekse muziek!). Prachtig. Elisa Vellia woont in Frankrijk en heeft Griekse roots. Deze CD verbeeldt een muzikale reis door de Mediterranee. Je hoort ook diverse invloeden die wonderlijk goed bij elkaar passen. Omdat muziek zich lastig laat omschrijven hieronder een voorproefje via Youtube:

Kerkira nissi mou  en Odyssea argis


De CD is Grieks en heeft een tekstboekje in Grieks, Engels en Frans.


 

 

Plaats je reactie

Comments

  • Hoi Jessica, mooi! Dank voor plaatsing, ik heb het heel druk gehad afgelopen weken dus checkte de site wat weinig. Vandaar dat ik niet eerder reageerde.

    Posted by Corry, 04/05/2012 7:30pm (10 years ago)

  • Hallo Corry, deze muziek heb ik pas ontdekt: Georgia Dagaki. Zij speelt op de lyra en zingt. Dit is een gedicht uit de 17e eeuw, heel erg mooi en ik wilde het graag delen
    http://www.youtube.com/watch?v=zGCbTGJmx8g

    Jessica (van de ezels)

    Posted by Jessica, 27/04/2012 8:21pm (10 years ago)

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments