Een beetje lui

Gepost door: Corry Gepost op: 14 oktober 2011 | 0 Reacties

Tags: ,

De donderdag start stralend, ZON! Dit moet dan toch echt een dagje strand worden. Vanuit ons hotel (Bio Suites; echt fantastisch, fijne studio's en heerlijk eten!) is het strand op paar minuutjes afstand. Maar we staan op tijd op en gaan eerst bezoekje brengen aan de donderdagmarkt, vlakbij het parkje. Niet groot maar wel leuk. Veel groente en fruit en daarnaast wat stoffen, schoenen, kleding, tassen en sieraden.

Markt

Markt 2

Markt in Rethymnon

Op het strand is het redelijk rustig en het is heerlijk om naar de kabbelende zee te kijken. Eindelijk tijd om weer eens wat te lezen, te kletsen en vooral ook gewoon niks te doen. De massage die ons na 10 minuten al wordt aangeboden sla ik niettemin beleefd maar zeker af, ik moet er niet aan denken in de warmte dat gefriemel aan mijn lijf. Alhoewel, als morgen Brat Pitt langs komt... Een wandeling langs het water en een koele duik erin is een heerlijke afwisseling op deze luie dag.

's Avonds wandelen we naar de oude stad om nog wat te drinken. Het is redelijk druk overal en ik vraag me af hoe hier de gevolgen van de crisis het hoofd wordt geboden. Wie treft dit, hoe gaat men er mee om? Wordt er minder geshopt, uit gegaan, feest gevierd of valt het in zo'n toeristische regio nog wel mee? Natuurlijk, we zien tal van slecht onderhouden huizen, krakkemikkige voertuigen en rommelig geklede mensen. Maar we zien ook dure auto's, parea's met tafels vol eten en Griekse lady's in  dure kleding en op stiletto's door de straten defileren. Het prijsniveau vind ik ook niet anders dan vorige jaren; er zijn grote verschillen afhankelijk van locatie en entourage. We dragen bij aan de omzet en doen een heerlijk wijntje op een terras.

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments