Een cruiseboot in Katakolo

Gepost door: Corry Gepost op: 5 mei 2009 | 0 Reacties

Tags: , ,

Ik word wakker en denk 'goh, er komen wél veel bussen langs hier'. Dan schiet me te binnen dat we gisteravond mega veel bussen hebben zien staan bij de haven. En toen dachten, die staan vast klaar voor het geval er een cruiseboot aanlegt en de hele meute naar Olympia moet. In Nederland had ik gelezen dat er cruises hier aanleggen, wat me eerst erg verwonderde maar toch wel logisch is als je bedenkt dat Olympia hier vlakbij is.

Ik schiet dus mijn bed uit, naar het balkon, en ja hoor, er ligt een megagroot cruiseschip in de haven! Straks even gaan kijken dus en uitvinden wanneer dat ding weer vertrekt. Vast eind van de dag ofzo, wat me een grappig spectakel lijkt.

Rond 10 uur lopen we richting boot, die supergroot boven het haventerrein uit torent. Prachtig zicht. En het is drúk!! Overal lopen mensen, ze zijn duidelijk niet allemaal naar Olympia... We zien paardekoetsen rijden, vol kwetterende Italianen, Fransen, Engelsen. Er lopen kuddes langs de kade en in de winkelstraat lijkt het wel zaterdagmiddag in Middelburg. Wat een geschuifel, geklets en geshop! Een complete metamorfose in vergelijking met gisteren, je weet niet wat je ziet! De boot ligt indrukwekkend imposant in het toch niet zo grote haventje en er rijden nog steeds bussen af en aan. Dus dáárom zijn de terrassen hier zo groot en het winkelbestand zo uitgebreid. We hebben ons gisteren al verwonderd over de hoeveelheid souvenirwinkels, kleding- en cadeauwinkels maar vooral ook de vele juweliers. Geen wonder, cruisepasagiers geven gewoonlijk een hoop geld uit in plaatsen waar ze aanleggen.

We halen een koulouri bij de bakker en besluiten lekker te gaan wandelen, weg van de drukte. Aan het eind van de hoofdstraat kun je rechtsaf de weg naar boven nemen. Al na 100 meter heerst er een hemelse stilte, alleen doorbroken door geluid van vogels. We wandelen een uurtje door olijfgaarden en nemen dan een steile weg weer naar beneden in het dorp. Al snel klinkt de sirtaki vanuit een van de haventerrassen. Nog niet eerder gehoord, volgens mij speciaal voor deze cruiseinvasie ingezet... Smile.

Als we later een hapje gaan eten bij de haven is het overal op de terrassen erg levendig, niet té druk (want velen toch in Olympia) maar erg gezellig. Rond 13.00 uur daalt de stilte over het dorp en om 13.15 vertrekt de boot. Heerlijk...Smile! We brengen een paar uurtjes door met lezen, zien tot onze verbazing een helicopter op het parkeerterrein landen (zo te zien bezoek voor het plaatselijke politiecorps..) en genieten verder van de rust tot er enkele bussen scholieren worden gedropt, die herrie maken voor een hele cruiseboot tegelijk! Gedaan met onze rust, tijd voor een nieuwe wandeling, nu langs het strand in de andere richting. Overigens moet ik wel zeggen dat 'rust' ook maar betrekkelijk is. Je merkt goed dat je hier in de buurt van Araxos bent. Er worden tal van oefenvluchten gehouden met F-16's en andere typen militaire vliegtuigen. En dan hoor je natuurlijk! Persoonlijk vind ik het wel boeiend om te zien hoe ze, vaak in formatie, overvliegen. Maar niet iedereen houdt van dit lawaai natuurlijk...

 

 

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments