Een huisje op Poros

Gepost door: Corry Gepost op: 5 maart 2017 | 3 Reacties

Tags: , ,

assets/2017/_resampled/SetWidth260-IMG2403.JPG

De knoop is doorgehakt. We hebben een huisje op Poros. Niet voor een week, niet voor een maand maar voor een heel jaar. Of langer als het bevalt. Terwijl ik dit opschrijf kan ik het eigenlijk nog nauwelijks geloven, maar de foto's die we gemaakt hebben begin januari leveren het bewijs. 

Toen ik op mijn werk vertelde dat ik vanaf 6 januari een weekje op vakantie ging, riepen sommigen verbaasd "hé, ga  je op wintersport?!" De verbazing werd groter toen ik zei dat ik naar Griekenland zou gaan. "Is het daar dan warm nu?" Nou, nee, warm is het meestal niet in januari en die tweede week van januari al helemaal niet. We hadden er zelfs kunnen gaan skieën...  Maar we gingen voor een goed doel, namelijk een huisje bekijken dat we misschien willen gaan huren voor de rest van het jaar. We zijn mijn zusje, zwager, een vriendin van ons en ik. Allemaal fan van Griekenland en vrijwel jaarlijks een of meerdere weken in het land te vinden.

Het huisje bleek erg leuk te zijn, de ligging prima en het uitzicht helemaal fantastisch! Het huisje is zo'n 130 jaar oud en heeft daardoor nog diverse authentieke details. Maar ook wel opgeknapt natuurlijk en een beetje aangepast aan hedendaagse eisen. Woonkamer, twee slaapkamers met badkamer, een keuken en diverse balkons, tuin aan de achterzijde en een terras aan de voorkant, bijna alles met uitzicht op de zeestraat tussen Poros en Argolida (Peloponnesus), het uitzicht waar we jaren geleden al verliefd op werden. Dus wat wil je nog meer? Ook de huurprijs is acceptabel dus we gaan ervoor!

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang en op 6 april rijden Sylvia en ik met de auto naar Poros. Volgeladen met keukeninventaris, beddengoed, boeken en persoonlijke spullen hopen we daar op 9 april aan te komen. Via dit blog doen we verslag van ons nieuwe avontuur!

Poros overzicht

Deze foto heb ik mei 2015 gemaakt, bij toeval staat ons huisje erop! Dit is een deel van ons uitzicht.

Poros winter

Deze is januari 2017 gemaakt, met sneeuw op de bergen in Argolida.

Terras

Ons terrasje aan de voorzijde. Foto is (duidelijk!) van januari 2017.

Uitzicht voorzijde

Uitzicht op Poros en Galatas, vanaf veranda voorzijde.

Keuken

Vanuit de keuken, op Galatas (overzijde van de zeestraat)

Achterkant

Vanuit de tuin aan de achterkant (foto is van november 2016)

zeestraat

De zeestraat in de schemering; januari 2017


 

 

Plaats je reactie

Comments

 • Bedankt! Door een bugje in m'n website zie ik jullie reactie nu pas.

  Inmiddels al bijna ingeburgerd! ;-)

  Posted by Corry, 06/06/2017 5:25pm (5 years ago)

 • Wat een geweldig avontuur en wat ziet het er aanlokkelijk uit. Ik wens jullie een hele goeie tijd op Poros.
  Καλή τύχη

  Karen

  Posted by Karen de Vries, 05/04/2017 6:44pm (5 years ago)

 • Goed gekozen ! welkom op ons eiland hahaa Jeanne (mijn vrouw) en ik zijn sinds vorig jaar vaste bewoners - de 4 voorgaande jaren woonden we hier al 8 a 9 maanden per jaar het wonen hier is iets wat ons elke dag beter bevalt Nogmaals welkom en voor info schroom niet voor kontakt groet gerard

  Posted by Gerard Menses, 21/03/2017 6:54pm (5 years ago)

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments