En dan nu… Epidavros

Gepost door: Corry Gepost op: 9 juni 2013 | 1 Reacties

Tags: , ,

Na bijna drie weken, met twee onderbrekingen op Amorgos en Syros, ga ik dan nu Naxos echt verlaten. Zaterdagochtend om 9 uur sta ik met de auto in de rij voor de boot. Als deze arriveert rij ik tussen brikjes en luxe mercedessen de boot op en parkeer de auto inmiddels bijna geroutineerd in een klein vakje. Ik ga nu echt onthouden in welke garage ik sta en door welke deur ik erin kom en na een minuut of 10 zoek ik een plekje in de airseats. Het is buiten bewolkt en windkracht 6, dus voor mij geen dekstoel deze vaart!

Het is druk aan boord maar gelukkig zijn lang niet alle 'luxe' airseats bezet. Je moet zo'n stoel eigenlijk reserveren (tegen meerprijs) en dat heb ik niet gedaan. In Paros vindt een ware stoelendans plaats als diverse (Griekse) passagiers hun gereserveerde stoel opeisen. Ik heb geluk de mijne is niet gereserveerd. Of ze vinden het ingewikkeld om een buitenlandse van haar stoel weg te sturen, dat kan natuurlijk ook. Hoe dan ook, in korte tijd zit ik te midden van etende, geeuwende, slapende, zuchtende, bellende, luid kletsende en rokende Grieken. Dit laatste moet gelukkig buiten, waarvoor ze regelmatig het dek opzoeken. Schuin voor mij zitten twee papassen en een non, voor mij een Griekse dame met twee telefoons die om de beurt rinkelen, links naast mij een stel meiden dat hun hart wederzijds aan het uitstorten is en achter mij een ouder stel waarvan de vrouw voortdurend alle familieleden (denk ik) aan het bellen is. Ik duik in mijn boek en staar tussendoor wat door het raampje over de golvende zee. Doordat er een noordenwind staat is de ligging toch stabiel ondanks windkracht 6 en tegen drie uur meren we veilig aan in de haven van Piraeus.

Om goed uit Piraeus weg te komen met de auto heb je drie dingen nodig: een goede kaart waarop je van te voren hebt bekeken welke kant je uitmoet, de navigatie en de bewegwijzering om de navigatie te controleren. Met hulp van deze drie dingen lukt het mij om redelijk makkelijk en ongeschonden door het drukke Atheense verkeer heen te komen en ook nog via de juiste weg. Ik weet dat ik links moet aanhouden (dankzij de kaart), de navigatie heeft de route redelijk in de peiling (op paar bugjes na) en er staan af en toe borden 'Korinthos' om te bevestigen dat ik goed rij. En zo beland ik dan toch op de snelweg naar Korinthos en vervolgens de weg naar Epidavros. Deze laatste weg is prachtig groen omzoomd en de uitzichten op zee onderweg erg mooi.

Net voor ik aankom in Epidavros stuit ik op een politiecontrole en alwéér word ik van de weg geplukt, terwijl diverse Griekse auto's mogen doorrijden. Op de vraag naar papieren begin ik weer met mijn rijbewijs. Ik leg uit dat de autopapieren in een andere tas zitten en die staat in de kofferbak. Het is niet nodig dat ik deze haal en de agent loopt weg met mijn rijbewijs. "Het is kyria Brand" hoor ik hem zeggen. ??? Word ik gezocht of zo? Maar nee gelukkig komt hij snel terug met mijn rijbewijs en mag ik doorrijden. Kyria Brand wordt niet gezocht... Misschien een andere Nederlandse kyria?

Zondagochtend ga ik na een lekker ontbijt aan de wandel, allereerst linksaf de heuvel op. Ik wil wat foto's maken van het uitzicht op Epidavros. Onderweg blijk ik een bezienswaardigheid en krijg ik zelfs de vraag of ik niet mee wil rijden. Nee, ik wil wandelen om het wandelen. Ik denk dat ik er niet genoeg 'wandelachtig' uitzie, zal toch een rugzakje moeten aanschaffen of zo. Het uitzicht op Epidavros is inderdaad geweldig en ik heb geen spijt van deze klim.

Epidavros

Daarna wandel ik de andere kant op, beetje langs de kust. Ook prachtig en heerlijk geurend door de sinaasappelboomgaarden en kruiden langs de kant van de weg. Het laatste stukje wandel ik langs het strand en beloon mezelf met een freddo cappuccino met, hoe kan het hier anders, sinaasappelcake. En geniet van het uitzicht op zee, het gekabbel van het water en het gebabbel van een paar kinderen om  me heen. Enkele Griekse families zijn hier de zondag aan het vieren. Als ik na een uurtje wegga is het tegen half twee en wordt er net een bus Griekse families uitgeladen. Luid kwetterend (de vrouwen) en roepend (de kids) komen ze met z'n allen strand en terras op. Dag rust! Op de terugweg koop ik voor 1,50 een zak vol kersen en 5 abrikozen, mijn lunch voor vandaag...

Koffie

Haventje Haventje vroeg in de avond


 

 

Plaats je reactie

Comments

  • Ik kan niet wachten tot ik er ook ben en kan genieten van een freddo cappuccino.
    Hier heb ik nog steeds trek in warme chocomelk....

    Posted by Christel, 10/06/2013 8:04pm (9 years ago)

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments