En dan op naar Griekenland!

Gepost door: Corry Gepost op: 27 mei 2008 | 0 Reacties

Tags: ,

"Het is hier héél stil in deze omgeving. Het enige dat je hoort 's morgens zijn de vogels." Aldus Karin van pension Il Tulipane waar we logeren. Ze was wel nog wat vergeten... De haan die de eerste morgen al om 4.00 uur dacht dat de dag begonnen was. Vanochtend had hij zich gelukkig wat verslapen en kraaide pas tegen zevenen. Deze dag beginnen we zeer relaxed, met een alweer uitstekend ontbijtje. Op het gemakje de auto inpakken en dan met een zeer summiere routebeschrijving in de hand op naar Dolo, een van de eerste plaatsjes waar een prachtig oud Venetiaans paleis zou moeten zijn. We volgen een route die van Padua naar Venetië gaat langs een secundaire weg. Aan deze weg zijn tal van oude paleizen te zien. Veelal vervallen maar regelmatig ook in opknap- of opgeknapte status zoals al gauw zal blijken.


We hebben geen echt goede kaart van de omgeving en rijden op het navigatiesysteem dat ons van plaats naar plaats navigeert. Op zich heel handig en het gaat prima, maar je bent toch minder flexibel in uitwijken of iets anders bezoeken. Op zich wel jammer, maar voor een paar uur nog een kaart  aanschaffen gaat toch te ver. We willen toch graag begin van de middag bij de haven in Venetië zijn omdat de ervaring leert, dat boten soms toch op een andere tijd vertrekken dan aanvankelijk (op een website of poster) aangegeven is. En we hebben nog geen ticket, dus ook geen bewijs van een precieze vertrektijd. En al zou het heel bijzonder zijn wanneer de boot volgeboekt is, zolang je geen ticket hebt ben je toch niet zeker van een plekje, met name voor de auto. En die moet toch echt mee... 

Vroegtijdig aan de haven zijn blijkt ook deze keer weer zeer noodzakelijk, want de boot vertrekt om 17.00 uur en niet om 20.00 uur zoals ik dacht. Na een check van het printje van de website blijkt dat ik me heb vergist en ook op internet al stond dat de boot om 17.00 uur vertrekt. Heerlijk toch dat we de Griekse vertrektijden altijd wantrouwen... We kopen een retourticket (inclusief 2-persoons hut), dat met een ANWB-korting van 20% 556,00 euro blijkt te zijn voor twee personen + auto. Heel betaalbaar dus. Om twee uur begint het inchecken, maar al snel blijkt dat wij een van de laatste zijn die aan boord mogen. Eerst iedereen met bestemming Patras, dan Corfu en dan pas Igoumenitsa. Het duurt en het duurt en het duurt. Rond half vier komt beweging in onze rij en vier uur zijn we aan boord.  

Na een korte inspectieronde aan boord zoeken we een plaatsje aan de linkerkant van het zijdek. Want.. deze route heeft een extra attractie, in vergelijking met andere verbindingen zoals vanuit Ancona of Brindisi. Vanuit Venetië vaar je namelijk dicht langs de stad de havenpoort uit. Een lang tracé dat bijna drie kwartier duurt en veel prachtige foto's oplevert.

En dan tijd voor een korte siësta en een heerlijk diner! Morgen hebben we nog een hele vaardag voor de boeg. Een minicruise dus van in totaal 26 uur...

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments