Griekenland in mei

Gepost door: Corry Gepost op: 27 mei 2015 | 1 Reacties

Tags:

assets/2015/_resampled/SetWidth260-DSC01505.JPG

Het was wel even puzzelen. Hoe proppen we het maximaal toegestane gewicht aan hand- en ruimbagage in de tot onze beschikking staande koffers en tassen? Dat betekent mooie strakke stapeltjes, wegen, bellen ("hoeveel kilo heb jij al?"), herverdelen, toch maar weer wat eruit halen en nog eens bellen ("hoeveel kan er ik nog bij doen?"). Maar maandagochtend 25 mei zit dan toch alles in de auto en zijn we op weg naar vliegveld Eindhoven. Dat we dat straks allemaal door de straten van Piraeus moeten slepen daar denken we nog maar even niet aan. Het is voor een goed doel...

De laatste jaren gaan Griekenlandreizen steeds vergezeld van behoorlijk wat sjouwwerk. Zoveel mogelijk ingezamelde goede kleding gaat mee naar Piraeus en wordt daar door een kennis uitgedeeld aan mensen die het nodig hebben. Kleine moeite (nou ja..), groot plezier! En in Nederland weer wat opgeruimde huizen. Dat is ook wat waard. En ach, ons hotel is vlakbij de bushalte in Piraeus dus met het sjouwen valt het best wel mee. Het is half tien in de avond als we alles in de hotelkamer achterlaten en heerlijk de warme zomeravond weer in stappen richting een leuk restaurantje in de buurt. Zo'n eerste avond is ongeëvenaard, zo'n heerlijk gevoel om, genietend van hapjes en goede wijn, uit te kijken naar de rest van de vakantie!

De volgende dag staat een flinke wandeling op het programma. We willen langs de kust wandelen van Piraeus naar Glyfada. Een strakblauwe lucht en koel briesje nodigen ons van harte uit. De eerste stop is de Pasolimano, waar een cappuccino er voor gaat zorgen dat we straks weer verder kunnen. Het is al redelijk druk, veel Grieken genieten net als wij van het kabbelende water, de mooie blauwe lucht en de gastvrijheid van de terraseigenaren. 

Pasolimano

Verder lopend ontdekken we tot onze verrassing het grote originele zeilschip dat we vorig jaar zagen in de haven van Milos; het schip dat enkele jaren geleden voor 80 miljoen euro van eigenaar wisselde... Op naar de volgende haven, de microlimano, net om de hoek. Vanavond gaan we hier eten, maar nu blijft het bij een korte blik op de haven en de achterliggende kust. Dáár moeten we naar toe.

Microlimano

We passeren op onze tocht naar Glyfada diverse meer en minder luxe haventjes, het voetbalstadion, enkele strandjes, een vuilnisbelt, diverse Olympische locaties (2004), het voormalige vliegveld en de nodige tramhaltes. Het is een uur of twee als het weer behoorlijk betrekt. Gaan we nog onweer meemaken? Uiteindelijk bereiken we Glyfada net niet. Het is half vijf en we moeten nog zo'n drie kilometer. Maar we hebben ook om zes uur afgesproken in Piraeus om de kleding over te dragen. Dus toch maar de bus terug. Als we uitstappen vallen de eerste druppels en bereiken we net niet droog het hotel. Vanavond met de bus naar de microlimano, dus wat kan ons deren. We eten in het heerlijke restaurant Ammos, het is inmiddels ook droog geworden zodat er zelfs nog een wijntje op het terras in zit. 

haven

strand

Woensdagochtend hebben we nog wat tijd om te winkelen en om 11.15 vertrekt onze flying dolphin naar Poros. Daar begint het tweede deel van onze vakantie.


 

 

Plaats je reactie

Comments

  • En we wachten nog steeds met spanning op deel twee van je vakantie... :-)

    Posted by Sylvia, 24/09/2015 10:22pm (6 years ago)

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments