Griekenland, land in vertwijfeling

Gepost door: Corry Gepost op: 25 september 2011 | 2 Reacties

Tags:

Over de Griekse crisis (of wat mij betreft de crisis van ons allemaal die momenteel vooral Griekenland treft) hou ik mij op dit blog zeer rustig. Je kunt er veel woorden aan wijden, alle woorden bij elkaar kunnen toch niet uitdrukken hoe het nu écht is om te leven in een land dat aan de zijlijn van Europa is gezet. Gedirigeerd naar de periferie van onze gestroomlijnde wereld, met de o zo beschaafde, correcte en altijd de waarheid sprekende rijke landen (...) die het altijd beter menen te weten. En ondertussen van harte mee hebben geholpen om de situatie zo uit de hand te laten lopen. En dat dit per dag ernstiger lijkt te worden laten de volgende artikelen zien.

Het is in en in triest dat de 'gewone' Griek, die nu vaak met een kleine onderneming of twee banen probeert het hoofd boven water te houden de rekening betaalt van járenlang wanbeheer bij de overheid. Daar waar het ambtelijk een grote puinhoop is en inefficiëncy en corruptie de norm zijn, waar vrije ondernemers via belastingontduiking hun riante levensstijl financieren, moeten veel kleine ondernemers en mensen in loondienst de torenhoge belastingen ophoesten die nodig zijn om Europa te vriend te houden. En dat terwijl er, als iedereen normaal de belasting zou betalen die hij verschuldigt is en de overheid de eigen dienstverlening zou verbeteren, een gezonde  financiële toekomst binnen bereik komt.

Voor wie het interesseert hoe ernstig de problemen nu werkelijk zijn, voor wie meeleeft met de Griekse bevolking, voor wie zich zorgen maakt of de overheid wel in staat zal zijn om de problemen werkelijk aan te pakken en ook voor wie denkt dat Griekenland een land vol luiaards is dat nu z'n welverdiende loon krijgt. Lees enkele van onderstaande artikelen en vorm je een beeld van hoe het moet zijn om je in zo'n bijna uitzichtloze situatie te bevinden. De artikelen zijn van de laatste dagen.

Richting een financiële genocide

Grieks drama - niemand komt nog buiten door geldgebrek

Boeten voor andermans crisis

De crisis op Kreta (film)

NOS-uitzending 29 september

Volkskrant - 8 oktober. Doorbreek de macht van de elite in Griekenland.

Ook de Lychnari, tijdschrift over Griekenland, besteedt aandacht aan de crisis in z'n laatste nummer. Een voorproefje.

Bruno Tersago, een Belgische journalist die in Piraeus woont, houdt een weblog met zijn kijk op de actuele situatie in Griekenland.

 

 

 

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

  • Wel gelezen maar niet bedacht dat ik hier wel een link zou kunnen zetten. Goed idee, bedankt!

    Posted by Corry, 26/09/2011 8:02pm (10 years ago)

  • Corry, Heb je de laatste Lychnari gezien/gelezen? Ook die staat vol met artikelen over het wel en wee van het ons zo geliefde Griekenland.
    Neem bijvoorbeeld: http://www.lychnari.nl/index.php?page=10132&art=113

    Posted by InVo, 26/09/2011 12:26pm (10 years ago)

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments