Griekse boekenlijst flink uitgebreid; twee boeken gezocht

Gepost door: Corry Gepost op: 28 augustus 2010 | 0 Reacties

Tags: ,

De Griekse boekenlijst is flink uitgebreid, er staan nu ruim 600 titels in. Met veel dank aan diverse inzenders van titels, waaronder Willem Weber en Ineke van Wijhe (www.mandi.nl) die beiden hun eigen boekenlijst naar mij mailden. Het resultaat is een enorme aanvulling, met vooral veel klassieke boeken die zich in de Griekse oudheid afspelen.

En, er waren ook enkele mensen die me mailden dat ze een bepaald boek zoeken, soms compleet met auteur en titel, soms alleen een beschrijving van het verhaal. Van de volgende twee boeken heb ik de titel en auteur niet kunnen achterhalen. Misschien weet iemand anders het?

Boek 1 is een pocket, gelezen rond het jaar 2000.  Waarschijnlijk geschreven door een vrouwelijke Engelstalige auteur, eerder Brits dan Amerikaans. Het is een hedendaagse roman: een liefdesgeschiedenis tussen een (Engelse?) toeriste die op de boot naar een eiland verliefd wordt op een Griek uit de makelaarswereld. Ze komt ook zijn grote vijand tegen: burgemeester van dit eiland. Deze laatste probeert een achterbaks project te verhinderen, waardoor er op het eiland veel natuur teloor zou gaan - maar dat kom je pas later te weten. Wie is de boosdoener? Heel spannend verhaal.
De kaft: een vage herinnering naar veel (donker)blauw, maar kan een vergissing zijn.

Boek 2 is ook een pocket, gekocht rond 1986. Onbekend of de auteur Grieks was en het boek in het Engels is vertaald, of een Engelstalige auteur die goed op de hoogte was van de geschiedenis van het kolonelsbewind.  Het verhaal (thriller? Roman?) speelt zich dus af onder dit bewind: hoofdpersoon wordt gearresteerd. Spannend en zeer geloofwaardig. De kaft: weer een vage herinnering aan een witte achtergrond en een blauwe tekening van een stoel in een cel.

Heeft u een idee om welke titels het gaat en eventueel waar het te koop is? Mail mij even, dan stuur ik het door naar de inzender van deze vraag. Voor alle duidelijkheid, ze heeft zelf al gezocht in de beschrijving van alle titels op de boekenlijst, maar het daar niet in herkend.

Ik ben zelf aan het lezen in 'De goden gaan naar huis' van A. den Doolaard. Gedateerd, natuurlijk (ook de schrijfstijl), het speelt in de zestiger jaren, maar o zo leuk en toch zeer herkenbaar. Je waant je in Athene, te gast bij de hoofdpersonen!

Athene

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments