Griekse boodschappenlijst

Gepost door: Corry Gepost op: 12 juni 2008 | 0 Reacties

Tags: ,

Een van de leukste bezigheden op vakantie is shoppen in plaatselijke supermarkten. En zeker in Griekenland, in mijn geval. Ik hou van Grieks koken, maar zeker ook van Griekse 'psonja' zoals de dagelijkse boodschappen genoemd worden. Ik heb inmiddels een 5-literblik olijfolie gescoord, twee ½ - literblikken, kruidenblokjes, mavrodapne wijn, caramel-vanillethee en nog wat schijnbaar onbelangrijke zaken (maar o zo lekker..). Vandaag laatste ronde, want zondagochtend worden we om 9 uur op de boot naar Venetië verwacht. En vrijdag en zaterdag willen we nog wat strand meepakken. We gaan dus naar Igoumenitsa, kijken of we een wat grotere supermarkt vinden, die hebben het meest in huis. In Lefkada zijn we al door een supergrote Spar gestruind, nu is het een grote Champion, een bekende Griekse keten. En ook hier vinden we weer allerlei lekkers om straks thuis het Griekenlandgevoel nog wat te verlengen. Zo heb ik wat flessen Makedonikos en Caramelowijn gekocht, wat kleine flesjes ouzo en een paar blikjes tonijn met oregano. Mmmmmmmmmm! 


Het is weer al vrijdag en de dag begint zonnig. Wat even later een wonder blijkt, want het heeft vannacht aardig gespookt hier. Volgens onze buren met enorm veel wind, regen en onweer. Ik heb helemaal niets gehoord...! We gaan snel naar het strand maar moeten een uur later al onze biezen pakken omdat het opnieuw donker wordt. Wie weet later op de dag nog even terug, nu dan maar eerst even naar Parga. Koekjes kopen, ik ga een grote trommel mee naar huis nemen. Griekse koekjes zijn droog en door gebruik van specerijen zeer smaakvol. Ik vind ze heerlijk!

Nu dan weer al avond en de tweede wedstrijd van Oranje voor de boeg. Met nog het spectaculaire 3-0 tegen Italië in het hoofd, zijn we vol goede moed aan een halve liter 'kokkino krasi' (rode wijn) begonnen. Jongens, nu wel scoren!!

De foto geeft een kleine supermarkt weer, zoals je deze regelmatig ziet. Voorraadbeheer is soms lastig...

supermarkt


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments