Heeeeeeeeeeeeel warm in Griekenland

Gepost door: Corry Gepost op: 24 juni 2007 | 0 Reacties

Tags: ,

We hadden het zo mooi bedacht. Op 17 juni naar Thessaloniki vliegen, een paar dagen de stad verkennen en woensdag (of, indien Thess erg boeiend is nog wat later) de trein nemen naar Athene om van daar uit per auto naar de Pelop te gaan. Leuk plan. En dan wordt het ineens 35 graden. De tocht van het vliegveld naar de stad gaat nog. We stappen rond half 6 in de bus. De mensen om ons heen beginnen opgewekt te kletsen tegen ons. We hebben nog niet echt door dat het heel erg warm wordt deze dagen...

Ons hotel, El Greco, is prima en ligt op zo'n 10 minuten lopen vanaf het (bus)station. We kunnen kiezen voor een kamer aan de achterzijde (rust!) en missen op die manier het kabaal dat de veeeele bussen voor de deur maken. Als we een uurtje later de deur uit stappen blijkt dat het toch wel WARM is. Gelukkig, de Starbucks is om de hoek en een ijskoude Frappucino gaat er wel in.
Daarna meteen naar het water. Naar de lange boulevard met in het midden de beroemde Witte toren. Er zijn heel veel leuke cafes, zeker ook aan het Aristoteles plein. Wel allemaal duur, maar gezellig. We eten rond 22.00 uur in Parapoli, een restaurant op de eerste verdieping van het gelijknamige cafe, aan de boulevard. Op het balkon, en superzicht op het vuurwerk dat even later start. Heerlijk Italiaans eten (ja, echt waar, even nog geen Grieks), morgen gaan we voor de mezedes!

Maandag kopen we kaartjes voor een concert van Charis Alexiou in het Theatro Jis, een prachtig open luchttheater tegen de berg aan. We gaan met de bus heen en te voet terug.. Het concert is super en heel sfeervol in dat theater. En eindelijk een wat koelere omgeving dan we gewend zijn. Eenmaal terug in de stad blijkt het toch weer warm te zijn. Gelukkig hebben we airco in het hotel!

We hebben inmiddels door dat er een hittegolf op komst is in Griekenland. Dinsdag is dan ook weer zo'n superwarme dag. Tussen elf en vier kun je eigenlijk niets doen. Zonde van de stad, die toch veel leuke dingen heeft. Maar het is echt te warm om iets te ondernemen. In de avond is het nog steeds 35 graden. We besluiten dan ook om woensdag in elk geval naar Athene te gaan, daar geen auto meer te huren, maar een boot te nemen naar Naxos, een van de Cycladeneilanden. Daar is het in elk geval koeler. En dan zien we weer wel.

Daar zijn we inmiddels aangeland, het is nu al vijf dagen zo'n 35 graden en we doen niet meer dan in zee liggen en onder de parasol. 's Avonds koelt het heel klein beetje af, maar als er even geen wind is blijft het warm. Het schijnt tot eind van de week zo warm te blijven.

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments