Heimwee naar Griekenland

Gepost door: Corry Gepost op: 18 april 2011 | 0 Reacties

Tags: ,

Het overkwam me vanmiddag zonder waarschuwing vooraf. Zo'n algehele, totaal onverwachte overval. Heftig ook, brok in de keel, diepe zuchten, een brandend heimwee. Maar ook visioenen van blauwe luchten, warm zand, bloemen en buiten spelen. Zomerzon en een koele zee, geurende kruiden en bubbels in een glas. Kwam het door de lente die een zomerkarakter aan het krijgen is? Of misschien door de zinnenprikkelende muziek uit de CD-speler in de auto? Of de wachtrij voor de open brug waardoor ik met raampje open relaxed onderuit gezakt zat te wachten tot deze weer open ging? Wat de oorzaak ook was, de gevolgen zijn belangrijker. Griekenland in mind!

Eenmaal thuis om half zeven gaat de tuindeur open, de CD van Alkistis Protopsaltis op volle sterkte en begin ik koortsachtig de kasten af te struinen op zoek naar Griekse ingrediënten. Vanavond ruikt het huis naar gyros, kaneel en oregano en geef ik heerlijk toe aan dwarrelende gedachten over reizen langs olijfbomen en oleanders met uitzicht op zee en mijn hersenen in sluimerstand. Het eten is verrukkelijk, de wijn erbij niet minder en het dromen kan beginnen.

Ik weet het, ik ben vast behoorlijk bevooroordeeld. Maar voor mij staat Griekenland gelijk aan het ultieme reisgevoel. Een mengeling van licht, vrijheid, geuren, kleuren, verrassingen en grenzeloosheid. Altijd weer als ik voet op Griekse bodem zet valt vanaf het eerste moment alle zwaarte van me af. Ondanks de hectiek van vliegveld, haven, wegen of stadskernen gaat er een rust door me heen stromen die maakt dat ik meteen in de slowstand schiet. Of 'siga siga' zoals de Grieken zeggen, maak je niet druk, geniet van de dag en neem het leven zoals het zich voordoet. Mindfullness in z'n meest oorspronkelijke vorm. Gaat daar zomaar helemaal vanzelf.

En nu, na een dag vol zon, ga ik heerlijk nog even door m'n Griekse foto's bladeren. Bezoek nog eens een forum om de gezamenlijke liefde te delen en kijk af en toe nog maar eens op de wegenkaart die hier altijd in de buurt ligt. Mmm, waar ga ik de volgende keer naar toe? En hoe lang? Twee, vier of negen weken? En nee hoor, de verhalen over failissement, stakingen, hoge rente en stijgende prijzen houden mij niet tegen. De situatie nemen zoals die is en je daarbij aanpassen, dat is mijn 'taktiek'. Altijd succesvol!

Ook meegenieten? Neem dan een kijkje op mijn Griekenland fotostream op Flicker. De fotostream is in opbouw, ik selecteer de leukste en mooiste Griekenland-foto's uit mijn totale collectie van zo'n 2000 stuks. Er worden regelmatig nieuwe geplaatst. Kijk dus af en toe even als je er van houdt. En, alle reacties zijn welkom!

Finikounda

Finikounda - Peloponnesus


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments