Help, mijn huis verraadt mij…!

Gepost door: Corry Gepost op: 29 december 2010 | 2 Reacties

Tags:

Op de een of andere manier heb ik in vakanties altijd het gevoel dat ik dringend weer eens moet opruimen. Misschien komt het doordat ik dan meer tijd heb om de overal rondslingerende boeken te verzamelen, op het inmiddels redelijk volgepakte bureau te zoeken naar mijn schaar die ik al weken kwijt ben en tussendoor te bedenken welke stapel tijdschriften ik zal beginnen 'weg te lezen'. Ik bedenk me dat ik eens gelezen heb dat ambitieuze mensen over een netter huis beschikken dan mensen met minder statusgevoelige aspiraties. Een samenvatting heb ik bewaard, hou je vast.

Volgens dat artikel moet je tijdens een eerste bezoek aan je nieuwe vlam, buurvrouw of schoonmoeder je ogen goed de kost geven. Het huis vertelt je alles over de persoon...! Een moderne, minimalistische inrichting verraadt een nette, plichtsgetrouwe persoonlijkheid. Staan de CD's en boeken netjes geordend in de kast? Dat wijst op een gedisciplineerd, doelgericht mens. Een kleurige inrichting wekt een vriendelijke indruk, rondslingerende kleren staan juist onvriendelijk. Opnameapparatuur naast de CD-speler of IPod, internationale landkaarten, kaarsen, kleurpotloden, verzamelingen, muziekinstrumenten en speelgoed zijn aanwijzingen voor een fantasierijke bewoner die openstaat voor nieuwe ervaringen.

Ook de boekenkast zorgt voor inzicht. Creatieve mensen die openstaan voor het onbekende, bezitten vaak tijdschriften en boeken over uiteenlopende onderwerpen. De hoeveelheid boeken doet er niet toe, de variatie wel. Mmmm, zou een bezit van drie verschillende boeken ook al van een open mind getuigen? Boeken over kunst, poëzie en psychologie verraden een bewoner die dromerig en creatief is.  Veel kunst (ook posters en reproducties) duidt op een originele, filosofisch ingestelde bewoner. Sunblock, schoenpoets of een ventilator schijnen aanwijzigen te zijn voor een behoudend karakter...

Enfin, ik heb het niet zelf verzonnen, maar gelezen in een oude Psychologie Magazine. Een kijkje om me heen laat een weinig georganiseerde boekenkast zien met van alles en nog wat aan thema's en literatuur/lectuur, een vitrinekast vol glas/servies verzamelingen, veel kleur in kaarsen, kleed, bank en kussens en diverse fotovergrotingen aan de muur. Geen kunst hoor, maar heerlijk zonnige Griekenlandplaatjes van recente reizen! Best gezellig allemaal, maar als ik het goed begrijp ben ik dus niet zo ambitieus, misschien hoog tijd om eens op te ruimen?

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

  • Klinkt herkenbaar! De schoolkaart hangt ook bij mij boven het bureau en de chaos zorgt voor het borrelen en bruisen in je hoofd. Opruimen is ook heerlijk, met helderheid en inzicht als gevolg. Mijn kat legt bij voorkeur z'n poot op de laptop als ik dat ook doe ;-)

    Posted by Corry, 31/12/2010 10:19am (11 years ago)

  • Een kleurig huis, verschillende stijlen meubilair, rondslingerende boeken en kleurpotloden. Stapeltjes met verschillende projecten.Overal kleine schrijfboekjes. Laptop staat naast de penselen. Mijn kat naast de laptop op een kussentje legt zijn kopje op de laptop. (lekker warm) Oude schoolkaart van Griekenland en een kunstwerk van een golf aan de muur, foto's en een kindertekening.
    Verzameling stenen, schelpen en andere dingetjes van reizen. Schildersezel, geurende kruiden. Een boek van Bierenbroodspot staat naast het woordenboek Grieks-Ned en een boek over creativiteit, Deepak Chopra en Julia Cameron, Sophokles en Joseph Campbell. Ik lees ze allemaal tegelijk. Chaos, nee hoor, het symboliseert alles waar ik van houd en stimuleert juist mijn creativiteit. Ambitieus hmmm, best wel, maar niet als status, meer om mijn passies vorm te geven.
    Opruimen en weggooien helpt om rust te creëren en orde te scheppen. Dus af en toe gaat er een wervelwind door het huis en ben ik ook weer fris in mijn hoofd.

    Posted by Karen de Vries, 30/12/2010 12:44pm (11 years ago)

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments