'Hevige rellen in Griekse steden' - een kop om verdrietig van te worden!

Gepost door: Corry Gepost op: 10 december 2008 | 0 Reacties

Tags: ,

Het heeft uitgebreid in de Volkskrant (en andere media) gestaan, de uitgebroken rellen in Athene en diverse andere Griekse steden. Ik ben er behoorlijk verdrietig van. Ergens weet je dat een uitbarsting altijd op de loer ligt en het wachten is op een aanleiding. Die aanleiding was dus nu de dood van een 15-jarige scholier die betrokken was bij een confrontatie met de politie. Heel erg natuurlijk, zo'n onnodige dood van een kind dat nog een hoop moest leren en alle kansen in het leven nog moest benutten. Het is wel jammer dat de daarna volgende vernielingen, geweld en plunderingen al gauw niets meer hier mee te maken hadden. Het is uitgelopen op een uiting van grote ontevredenheid met de Griekse regering, maatschappij en politie. Uiteraard is er ook een hoop mis, maar ik heb toch ook de indruk dat er een groep mensen is die sowieso graag de straat op gaat om van alles te vernielen en te plunderen. En die elke gelegenheid aangrijpen om dat te doen.


Het lijkt erop dat de maatschappij zich nu wat tegen deze groep gaat keren, wat misschien een omslag kan betekenen. Ondanks dat ik zeker niet achter Karamanlis en de zijnen sta vind ik wel dat het land niet mag afglijden naar een soort van anarchistische samenleving, al speelt dat misschien alleen in de steden. Maar het overgrote deel van de bevolking woont wel in die steden!

Ik hoop van harte dat het snel rustiger zal worden. Dit hebben de winkeliers en inwoners van Athene (en andere steden) niet verdiend!

Meer en goede informatie is te vinden op het weblog van Bruno Tersago, zie linklijst aan de rechterzijde


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments