Hij komt niet

Gepost door: Corry Gepost op: 18 januari 2012 | 1 Reacties

Tags:

Ik had er stiekem toch wel op gehoopt. En aangemoedigd door overtuigende voorspellingen deze zomer had ik mij er inmiddels ook al flink op voorbereid. Hout aangevoerd, schoorsteen laten vegen, schaatsen opgezocht, vriezer flink gevuld en de sneeuwschep al van de zolder gehaald. De teleurstelling is dan ook groot als ik het bericht lees in de Volkskrant: de horrorwinter komt definitief niet. Nu niet en de eerstkomende jaren niet.

Dat is toch wel nieuws. Geen weken met ijzige kou en zwaar bevroren sloten en watergangen. We hoeven geen vogels of eendjes te voeren en gaten te hakken in het ijs. Geen schaatsende menigte op de Middelburgse vesten, met zwierende paren, krabbelende kinderen, te hard schaatsende jongens, kletsende meiden en veel koek en chocolademelk om warm te blijven. Geen romantische ijsdate met onbekende gevolgen.

De horrorwinter komt niet. En dus ook geen alles overheersende witte wereld als ik wakker word en de luxaflex open doe. Geen zacht en vriendelijk geknisper van de eerste voetgangers en fietsers langs mijn huis. Geen kleine glijpartijen, gelach en gekwebbel over zoveel onhandigheid. Geen gevloek, geen gezeur en geen geruzie bij de zoveelste aanrijding. Geen avonden met port, pret en "nee, rijden gaat echt niet meer" bij het warme haardvuur.

De horrorwinter komt echt niet. Dus geen rode neus, koude wangen en bevroren haren. Geen excuus voor nieuwe laarzen met voering, een extra warme das, heel veel snert en glühwein met warme appeltaart. Geen onverwachte vakantiedagen, metingen van extremen en nieuwsuitzendingen vol ellende, plezier en leedvermaak. Nee, niks van dit alles, de winter wordt heel gewoon. Geen horrorwinter. Wat jammer toch...

Ijspret

sneeuw

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

  • Misschien dan toch nog???

    Posted by Corry, 04/02/2012 8:51am (10 years ago)

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments