Iria - Epidavros; 30 juni - 1 juli

Gepost door: Corry Gepost op: 1 juli 2006 | 0 Reacties

Tags: , ,

Tja, afgekoeld is het nog steeds niet... Maar, wie weet vanaf zondag. Dan is er een verlaging van de temperatuur voorspeld, met bewolking en storm! Maar gelukkig was het in elk geval vannacht al iets minder warm. Niet meer net alsof de zon nog schijnt in het donker... Door de open ramen en deuren kwam nu in elk geval zo tussen twaalf en zeven wat koele lucht binnen, zodat ik weer eens goed geslapen heb. Vandaag, vrijdag, was de laatste 'schooldag' voor mij. Weer wat bijgeleerd deze week, maar ik moet vooral veel oefenen natuurlijk. En daar heb ik dan in elk geval nog vier weken voor!


De warmte heeft ook zo z'n voordelen. Met een aantal mensen hebben we vanmorgen besloten naar een voorstelling in het theater Epidavros te gaan. Die begint om 21.00 uur en dan is het natuurlijk heerlijk om buiten te zijn.
We zijn er eventjes achten. Ik bedacht nog dat we eigenlijk veel te vroeg zijn weggegaan. Maar niets blijkt minder waar. Het is al behoorlijk druk. Het parkeren is super geregeld en alles loop on-Grieks gesmeerd. Het is goed om rond deze tijd er te zijn als je nog een redelijk plekje wilt uitzoeken en geen dure rang wilt kopen. Het wordt dan ook al snel drukker, al is het theater zeker niet vol. Maar ja, er zijn dan ook véééél plaatsen. Je hoeft ook echt niet te reserveren van te voren, als je dus tijdig komt. Het zijn wel harde (want stenen) bankjes, dus een kussen of paar keer dubbelgevouwen handdoek is geen luxe! De voorstelling begint rond kwart over negen. Het is 'The persians' een drama over rouwverwerking. Niet zo'n gemakkelijk stuk, dus maar gelukkig wordt het in Nieuw-Grieks gesproken en best duidelijk. Het is wel een co-productie met een Turks gezelschap, dus wordt afgewisseld met Turks.. Langzaam zie je het buiten donker worden, een geweldig gezicht. Ik kijk dan ook regelmatig om me heen zolang het nog niet helemaal donker is... De akoestiek is uiteraard weergaloos, zoals te verwachten was. Al met al een geweldige ervaring. Zo ook het verlaten van het theater, want we zijn nog niet halverwege het afdalen tussen de rijen bankjes of het licht valt uit. En dan is het gewoon pikdonker! Allerlei geluiden, veel mobiele telefoons die wat proberen bij te lichten, aanstekers. Tja, en mijn zaklantaarn voor dit soort momenten ligt natuurlijk gewoon in het appartement! Volgende keer dus meenemen... Gelukkig duurt het maar een paar minuten. Voordat we echt bij de auto zijn knippert het licht nog een paar keer dreigend, maar valt niet meer echt uit.

Zaterdagochtend ga ik nog even naar het strand. Het is om half negen nog wel te doen, maar na twee keer zwemmen en even opdrogen is het half elf en al superwarm. Tijd om te vertrekken dus. Het is ook warm in het appartement en ik heb geen puf meer voor niks. Ik slaap wat, pak vast in, en kijk voetbal. Eigenlijk wilde ik nu al naar Naxos, omdat het daar koeler is, maar ze geven storm af op de Egeïsche zee, en niet zo weinig ook, windkracht 7 à 8. Dus geen goed plan. Ik besluit om eerst naar Loutraki te gaan kijken of het wat is, en zo niet naar zuid-Evia te gaan.

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments