Kefalonia, de herfst is begonnen

Gepost door: Corry Gepost op: 25 september 2010 | 0 Reacties

Tags: ,

Het bewijs is weer eens geleverd. Zo'n nacht doorhalen is niets voor mij. Oké, ik lag donderdagavond om negen uur al in bed, maar toen de wekker ging om half een was dat toch nog wel een beetje vroeg... Om één uur in de auto, naar Schiphol. Wat is wakker blijven dán moeilijk! Miezerregen, glinsterend asfalt en zeer vermoeide branderige ogen. Is dit een gewenste start van de vakantie? Enfin, het is een beetje vergeten als we een paar uur later met dichte ogen enigszins onderuit gezakt in een vliegtuigstoel zitten te wachten tot we landen in de zon. Voor het zover is schrik ik nog even van de lucht als ik uit het raampje kijk. De piloot vertelt net dat de landing wordt ingezet en de wolken om ons heen doen het ergste vermoeden.

Wolkjes

Maar, eenmaal op de grond is het droog en zelfs een beetje zonnig, de temperatuur is heerlijk en al laat de auto geheel Grieks nog even op zich wachten, het bankje in de ochtendzon vergoedt veel. Kefalonia, here we come.

De rit gaat via Argostoli noordwaarts, we laten Lassi links liggen en koersen via de kustweg richting Fiskardo om halverwege rechtsaf naar Agia Efimia te gaan. We rijden door een mooi smal dal en ik lees allerlei plaatsnamen waar ik volgens het boekje dat ik heb zitten lezen zeker nog een keer heen moet gaan. Maar nu gewoon maar eerst naar het appartement, spullen uit de auto gooien en dan relaxen in de zon. Inmiddels hebben we gehoord dat het in het weekend gaat regenen, dus even genieten nog.

Agia Efimia

Uitzicht vanaf het balkon op het haventje van Agia Efimia; het jacht (zie hieronder) ligt nét buiten de foto, links...

Het boek van Kefalonia dat ik heb gekregen vertelt dat Agia Efimia 'een aantrekkelijk dorp is dat in de oudheid via de haven een belangrijke toegangspoort was tot het noordelijk deel van Kefalonia. Zoals veel dorpen heeft het z'n naam ontleend aan een kerk: Agia Efimia. Oude herenhuizen aan de kade getuigen nog van het belang dat het dorp vroeger had als handelshaven. Tegenwoordig leggen er geen koopvaardijschepen meer aan maar tal van zeiljachten, vissersbootjes en een boot naar Ithaka. En gisteren ook een supergroot motorjacht, Onasssis waardig, dat sindsdien midden in ons blikveld torent als je vanaf het balkon naar de haven kijkt. Veel personeel aan bood voor weinig mensen volgens mij.

Zaterdag begint goed, lekker uitgeslapen en de vermoeienissen van de vorige dag redelijk kwijt. De bakker wordt nog droog gehaald maar dan barst het los. Regen wordt afgewisseld met hoosbuien en het lijkt of er een lichtgrijze coating is uitgegoten over de omgeving. Ithaka wordt een waas en Sami is een vaag vlekje aan de horizon. Jongens wat is dit? We kwamen toch voor de zon? Het is niet koud, ons balkon overdekt en de stapel boeken aanlokkelijk, wat ik niet kan zeggen van het vooruitzicht in de auto te moeten stappen. Met zo'n nat wegdek is je rit een voortdurende antislipcursus met dat verschil dat hier afronden naast zijn. Dus toch maar niet wagen. We wachten tot het droog wordt. En wachten.. en wachten.. en wachten. Als het niet meer zo héél veel regent en we toch wel wat beweging nodig hebben, zetten we koers naar Sami, het wordt heel eventjes min of meer droog en na het eten is een kleine wandeling mogelijk. Sami oogt behoorlijk rommelig en deels verlaten. Het is zaterdagmiddag maar alle Grieken lijken onderdoken in hun huizen. Zeker bang om nat te worden!

Strand Sami

Slechts twee strandgasten op het strand van Sami zaterdagmiddag, in de eerste (en enige) zonnestralen van die dag.

Strand Sami 2

En dan ... is de zon weer weg!

Agia Efimia regen

En in Agia Efimia gaat het nu hozen...

Inmiddels zijn we weer op ons balkon aangeland, schuilend voor een nieuwe lading hoosbuien. Het is nu donker geworden, het onweert met hele grote lichtflitsen die de baai spookachtig verlichten. En ik heb medelijden met de mensen op de zeilboten die nu aan het aanleggen zijn. Enfin, ze zijn wel voor het donker binnen...

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments