Lefkada (Lefkas) – een wandeling naar de watervallen bij Nidri

Gepost door: Corry Gepost op: 7 juni 2008 | 0 Reacties

Tags: , ,

Vrijdagmorgen gaan we op tijd op pad, op naar de watervallen van Nidri. Het is een wandeling van 3,5 kilometer door een bosachtige omgeving. Het laatste stuk gaat naar boven (400 m) tot aan het begin van de kloof waar de watervallen zijn. Tja. Het is natuurlijk al juni dus niet meer zoveel water. Beetje dunne waterstraal valt enkele meters naar beneden. Zeker niet spectaculair maar wel een leuke ‘beloning' voor de wandeling. Het klauterwerk inbegrepen... Het lawaai bij het water blijkt te komen van twee brulkikkers die naar elkaar schreeuwen in het doodstille water. Grappig zicht.  

Eenmaal terug vertoeven we na het shoppen nog een paar uurtjes op ons balkon met view en zien hoe het vervoer van een zeecontainer via de weg toch wat problemen oplevert (zie foto). Een vrachtwagen met een zeecontainer achterop, bijna dwars op het laadgedeelte, rijdt door de weg achter ons appartement. Tja, dat is niet altijd even simpel. Zo staan eerst enkele auto's in de weg, waarvan pas na enige tijd de eigenaar komt opdagen. En ook de bomen en uithangborden van de hotels hangen wat in de weg. Een boom knakt behoorlijk, één uithangbord sneuvelt en vele takken breken af. Maar uiteindelijk lukt het om de container bij de zeilhaven te krijgen. Na deze consternatie koken we een heerlijke pastamaaltijd en wandelen dan rond zeven uur richting Vligo. Dit dorpje ligt aan Nidri vast en is ook een watersportplaats. Tussen Nidri en Vligo huist de zeilschool van Evenementsreizen, zo blijkt. Het is zo te zien barbecuetijd.. Mooie omgeving om als thuisbasis te hebben tijdens je zeilcursus! 


Mylos beach
Het mooiste strand van Lefkas, volgens de Lonely Planet. Dus zaterdagochtend vertrekken we na het ontbijt (met heerlijke koulouri's, mijn favoriete ontbijt!) richting Lefkada stad. Onderweg doen we ongegeneerd een heleboel inkopen in een grote supermarkt, voor thuis: een 5-literblik olijfolie, twee literblikken, wijn, mediterrane kruidenblokjes en nog wat typisch Griekse spullen die het vakantiegevoel thuis nog even voortzetten. Dan via Lefkada naar Mylos beach, dat nog niet zo eenvoudig te vinden is. Maar ja, dat kun je hier altijd verwachten. Het leuke van omzwervingen is dat je altijd weer wat moois ontdekt dat je anders vast gemist zou hebben! 

Het strand waar we naar toe gaan, blijkt bij vertrek toch Mylos beach nog niet te zijn, maar het strandje van Agios Nikita. Niettemin, het is een leuke baai, met grof zand, een leuk café erbij en wat bootjes om het plaatje compleet te maken. We eten rond half vier superlekker in een taverna met de klassieke blauwe stoeltjes. Geen idee meer hoe de taverna heet, maar voor wie nog eens in de buurt is een absolute aanrader. Het is schuin tegenover een bar, Η Χονιά (het Hoekje).

Als we tegen vijf uur terug zijn bij de auto, zien we dat we ingesloten zijn en niet meer weg kunnen. Uit de manier waarop een auto de toegang heeft geblokkeerd, concluderen we dat je hier blijkbaar niet mocht parkeren omdat het terrein van twee autoverhuurbedrijven is. Dat is echter nergens aangegeven, en even later krijgen we gezelschap van een tweede gedupeerde automobilist. Hij snapt het waarom van deze onaardige actie evenmin als wij. Men zag ons komen en parkeren, dus had simpel kunnen zeggen dat je er niet mocht parkeren! In plaats van het terrein met de eigen auto af te sluiten en zelf te vertrekken. Het kantoor gaat om zes uur weer open, dus ze rekenen er waarschijnlijk op dat we ons dan melden. Maar.. een goede ingeving gaat hen een teleurstelling opleveren. We zien al snel dat de scooters die vóór het pand geparkeerd staan mogelijk opzij geschoven kunnen worden en zo een doorgang via de zijkant geven. En ja hoor, met z'n drieën verzetten we toch nog vrij eenvoudig vijf scooters en hebben een doorgang waar zelfs de brede mercedes van onze lotgenoot doorheen kan!

Jammer dat het autoverhuurbedrijf door deze handeling ook drie van hun klanten teleurstelt. Zij komen vrij kort achter elkaar de auto parkeren, (ze hebben recht op een parkeerplaats daar) en weten nu niet goed waar ze hun auto moeten zetten. Misschien kunnen ze na ons vertrek de omgekeerde route nemen... 

Morgen vertrekken we. We hebben lang zitten dubben, of we hier wel of niet nog een of twee dagen zullen blijven. Maar morgen geven ze bewolkt weer af, wat dus een prima reisdag is. Omdat we de omgeving al voldoende hebben verkend, besluiten we toch te vertrekken, richting Parga en/of Sivota. Daar blijven we dan een klein weekje, beide plaatsen hebben leuke stranden. Op één dag proberen we nog een autotocht te maken in de regio boven Igoumenitsa.

Nidri haventje

Nidri waterval

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments