Liefhebber van verse pruimen? Bak een pruimentaart!

Gepost door: Corry Gepost op: 3 augustus 2011 | 1 Reacties

Tags: ,

De afgelopen week kreeg ik een grote hoeveelheid pruimen, vers van de boom. Van de zachte, groen-gele pruimen heb ik jam gemaakt. Simpel recept met een verrassende toevoeging net vóór dat de jam in de potjes ging: een flinke scheut ouzo. Met als resultaat een heerlijke anijsachtige jam. De stevigere rood-gele pruimen verdwenen deels in een pruimentaart. Of eigenlijk meer een platte pruimencake, bestrooid met poedersuiker een feest om te zien. En lekker...

Voor de liefhebbers het recept. Nodig voor ca 12 punten: ongeveer 750 gram verse pruimen (kies wat stevige pruimen) - 150 gram gesmolten boter - 3 eieren - 150 gram suiker - 1 zakje vanillesuiker - 120 ml melk - 250 gram bloem - 2 theelepels bakpoeder - boter om in te vetten.

Vet de bakvorm in en zet de oven aan op 180 graden.

Was de pruimen, snijd ze in de lengte door midden en haal de pit eruit. Hele grote pruimen kun je ook in vieren snijden.

Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een schuimig mengsel. Zeef de bloem en roer deze met het bakpoeder met een spatel door het ei-suiker mengsel (niet met de mixer!). Roer er vervolgens de gesmolten boter en de melk doorheen. Stevig roeren; je hebt nu een dik beslag.

Giet het beslag in de vorm en duw er zoveel mogelijk pruimen in als maar kan, met de snijkanten naar beneden. Duw ze gerust ook diep in het beslag (kopje onder), laat de bovenste met hun rug boven het deeg uitsteken. Strooi nog wat kristalsuiker erover en zet de taart een uur in de oven.

Laat de taart afkoelen en bestrooi met poedersuiker vóór het serveren.

Ik denk dat het ook lekker is wanneer je de taart behalve met kristalsuiker ook met wat geschaafde amandelen bestrooit voor hij de oven ingaat. Dat ga ik de volgende keer eens proberen!

pruimentaart

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

  • heerlijk zeker met de amandelen gr carla

    Posted by carla, 13/08/2017 1:51pm (4 years ago)

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments