Lola is weg!

Gepost door: Corry Gepost op: 7 juni 2017 | 0 Reacties

Tags: , ,

assets/Uploads/_resampled/SetWidth260-IMG2133.jpg

Al weer ruim twee weken ben ik in ons huisje in Griekenland, met nog een kleine vijf weken voor de boeg. Een prima vooruitzicht! Sinds 1 juni is er wel een hapertje in dat heerlijke vooruitzicht gekomen: mijn kat Lola verdween totaal onverwacht van haar logeeradres. Een heel fijn adres, waar ze al meerdere vakanties heeft doorgebracht. En toch... ineens was ze weg!

UPDATE 10 juli: Lola haar avontuur is na ruim 5 weken voorbij. We hebben haar kunnen vangen. Ze was al twee weken vaste gast in een tuin waar vrienden wonen, gelokt met water en brokjes. En nu is ze weer thuis!

Bas en Lola logeren sinds 2013 regelmatig in Westkapelle. Omdat het altijd prima gaat en ze er super gewend zijn mochten ze dit jaar na anderhalve week ook naar buiten, in eerste instantie in de tuin. Thuis zijn ze ook erg gewend aan het buitenleven, al is de buitenwereld voor Bas gewoonlijk niet veel groter dan mijn tuin. Lola daarentegen gaat graag op stap en kent alle katten, tuinen en loungebanken in de buurt.

En wat ik dan toch niet had verwacht, want hoge muur rond de tuin op haar logeeradres, deed ze in een onbewaakt ogenblik toch, ze sprong op en daarna over de muur en ging de buurt verkennen. Haar oppasmoeder zag het snel en probeerde haar naar de tuin terug te halen, maar dat liet ze niet gebeuren. Op avontuur...!

Nu vind ik een beetje avontuur prima, maar bijna een week in de buurt rond zwerven zonder een keer terug te komen is ons toch echt te gortig. Er is een uitgebreide zoektocht gestart, met als resultaat dat ze zondagmiddag en -avond wel in de buurt (omgeving Irenestraat/Beatrixstraat in Westkapelle) is gezien. Helaas wilde ze niet mee en konden ze haar niet pakken. Er is gelukkig overal genoeg lekkers in de buurt  om te overleven (bakjes met brokjes en water), dus wat dat betreft is het dik in orde. Maar we zouden toch wel heel erg graag zien dat ze 's avonds weer gewoon lekker in haar mandje binnen gaat slapen!

Daarom een oproep aan iedereen in deze buurt in Westkapelle: zie je Lola in je tuin of straat (zie foto's) probeer haar a.u.b. te roepen en te lokken met eten, liefst naar binnen zodat ze niet weg kan. En bel dan naar Korine (logeeradres) of stuur mij een berichtje via het contactformulier. Het telefoonnummer van Korine is in de buurt bekend. Lola reageert het best op zachtjes roepen en op de overbekende 'katlokgeluiden' :-). Ze is vrijwel helemaal zwart, paar kleine witte vlekjes en ze heeft een scheurtje in een van de oren. 

Lola

Hier net geopereerd aan het pootje, zie je nu niets meer van

Lola

 

Lola

En hier met Bas in het mandje.


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments